Kunnostaminen
Artikkelit

Main menu

Vanhan talon ostaminen ja juridiikka

Tässä artikkelissa pohditaan vanhan talon ostamiseen liittyviä ongelmia, tai oikeastaan sitä, kuinka ne vältetään. Mitä pitää tehdä, jotta ostaja ei ole kaupan tekemisen jälkeen sitä mieltä, että hän ei saanutkaan sitä mitä oletti. Onko myyjä pimittänyt jotain, eikö ostaja ymmärtänyt, mitä on hankkimassa, vai onko kyseessä piilossa oleva eli niin sanottu salainen virhe?

Jos talokaupassa tulee riita suosittelen lukemaan ennen juristin palkkaamista Petri Keskitalon kirjan Käytetyn asunnon kauppa. Tämä artikkeli pohjautuu siihen.

Tämä teksti ei lyhyydessään auta riidan selvittämiseen mutta pituudessaan tämä auttaa ymmärtämään, kuinka tärkeä ennakkotarkastus on.

Oman kodin ostaminen lienee suurin kauppa, johon elämänsä aikana ryhtyy. Vapaa-ajanasunto saattaa olla toiseksi suurin. Rakennuksen ennakkotarkastus on yksi keino ymmärtää, missä kunnossa rakennus on. Vanhan rakennuksen ostaja yleensä tiedostaa, että kun vanhan ostaa, niin vanhan saa, eli suuret riidat eivät ole kovin yleisiä.

Lisää aiheesta

Jaa

Kunnostaminen
Artikkelit
Kati Lahtinen | 9.11.2022
Mestariartikkeli

Vanhan rakennuksen lisäeristämiseen ei kannata ryhtyä suin päin. Lisäeristämisellä saavutettavat säästöt on suhteutettava remontin aiheuttamiin

Hannu | 30.7.2019

Perinnerakentajat käyttävät eristämiseen usein kierrätyspaperipohjaista puukuitueristettä, joita valmistavat mm. Ekovilla,

Helakauppa

 

Liity Perinnemestarin postituslistalle ja valitse haluamasi kiinnostusryhmät.