Main menu

Yläpohjan tummentumat

1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Muris
Yläpohjan tummentumat

Morjens,

Talokuume on ollut pitkään korkea ja nyt on pitkän etsinnän jälkeen löytynyt potentiaalinen perinteisemmässä kunnossa oleva rintamamiestalo 50 - luvulta. 

Kuntotarkastuskin pidettiin ja mittauksissa huomattavaa, että talossa sisäilman kosteus korkea. Talossa asuu tällä hetkellä 7 henkilöä ja ilmanvaihto on ollut heikko. Tarkastaja meinasi, että lisää korvausilmaa alakertaan ja yläkertaan kaksi poistoa käyttämättömiin hormeihin. Alakerrassa on ollut poistona liesituuletin.

Yläpohjassa tarkastaja kävi myöskin mylläämässä ja muutamasta kattoniskasta löytyi tummentumat. Hän epäili, että lämmin kostea ilma päässyt vuotamaan ja tiivistynyt niskoihin näitä ei siis ollut edes monessakaan niskan/purun rajapinnassa. Korjaus kehoituksena hän ehdotti, että koko yläkerta puretaan rungolle ja tehdään uudestaan SPU- eristeitä käyttäen jne.

Minä vähän karsastan tuota ideaa.. voisiko tuolla pelkällä tulo/poistoilman parantamisella sekä yläpohjan/ yläkolmion ilman vaihdon parantamisella ( nyt päissä tuuletusräppänät nämä tehty 10 vuotta sitten, läpi tuuletus heikohko hormi on niin iso) ehkäistä ongelman jatkuvuuden ja onko tummentumat välttämättä syntyneet vasta? Vai onko vanhan kattorakenteen peruja. Talon kattorakenteen päivityksestä sen verran, että nykyinen omistaja ammatiltaan timpuri on rakentanut uuden konesaumakaton, jossa vanhasta kattorakenteesta on jätetty pärekatto tuulensuojaksi ja vanha tiilikatto purettu konesauman tieltä.. tämä tehty joskus 4-5 vuotta sitten. 

 

Terveisin, 

Keltanokka

Kirjaudu tai rekisteröidy nähdäksesi vastaukset tai kommentoidaksesi

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy

Jaa

Liity Perinnemestarin postituslistalle ja valitse haluamasi kiinnostusryhmät.