Main menu

Non-woven tapetin hengittävyys?

1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
MikaJ
Non-woven tapetin hengittävyys?

Hei Hannu, 

minkälainen on non-woven tapetin hengittävyys? Värisilmä-liikkeen asiantuntija väitti kiven kovaan, että nykyiset non-wovenit ovat uudenlaisen rakenteensa ansiosta käytännössä yhtä hengittäviä kuin paperitapetit.

Luin myös kirjoituksesi, jossa kerrottiin näin: "Testi on tehty ruotsalaisen Sandbergin non-wowen tapetilla. Testi antaa perinnerakentajalle ristiriitaisen tuloksen, sillä tapetti läpäisee veden, vaikka siinä on myös muovia. Testattu paperi mahdollistaa rakenteen nopean kuivumisen, mutta muovi ei ole kuuluu perinnetaloon. Non-wowen suosituksi tullut tapettipaperi, koska se pitää hyvin mittansa. Tämä saadaan aikaan lisäämällä puumassaan muovia (polyester ja acrylic acetate vinyl) Olen kysynyt valmistajalta kuinka monta prosenttia siinä on muovia, mutta en ole saanut vastausta."

Eli voinko turvallisin mielin käyttää non-woven tapettia muuten perinteisessä rakenteessa (lauta, tuulensuojalevy, paperi, puurunko, purueriste, paperi, lauta, huokolevyt)? Siis niin, että hengittävyys ja rakenteen tekninen toimivuus säilyvät? Olisin tässä kohtaa hieman tinkinässä siitä, että non-woven saa sisältää vähän muovia, kunhan se muuten toimii.

Ystävällisesti,

Mika

Haluatko lukea ja kirjoittaa viestejä keskusteluun?

Kirjaudu kerholaisenaKatso edut ja rekisteröidy kerhoon

Jaa

Liity Perinnemestarin postituslistalle ja valitse haluamasi kiinnostusryhmät.