Main menu

Lautavuorauksen maalaus

1 viestiä / 0 new
Uusin kirjoitus
Katri Isopahkala
Lautavuorauksen maalaus

Meillä on vanha hirsirunkoinen koulu, jonka ulkovuorauksen maalipinta on rapistunut ja paikoin kulunut puhki niin, että seinä on osittain harmaalla puupinnalla ja maali hilseilee lähes kauttaaltaan. Maalia on seinässä monenlaista. Alla varmaan öljymaalia ja sen päällä sitten muovimaalia. Varjon puolella ja seinien yläosissa maali on tiukasti kiinni, mutta isossa osassa julkisivua hyvin rapistunut, halkeillut ja repsottava. Repsottavista paikoista maali irtoaa suht nätisi kaapimalla, mutta paikoin ei laisinkaan. Lahokohtia on esim. alaosissa ja joissain nurkissa. Mikä neuvoksi? Seinäpintaa on reilut 400 neliöä.

Markkinamies möisi meille testrahiekkapuhalluksen. Testrahiekka on kuulemma keraamista, normi hiekkaa pyöreämpää, eikä tee samalla tavalla tuhoa puulle. Silti arveluttaa. Kysyimme varsinaisesti kuivajääpuhalluksesta, mutta se ei kuulemma tähän tehoa, kun on tuota muovimaalia niin lujasti seinässä kiinni.

Käsin rappaamalla tähän tietysti menee sekä ikä että terveys. Mutta onko muita toimivia vaihtoehtoja vielä nykytekniikallakaan?

Katri

Kirjaudu tai rekisteröidy nähdäksesi vastaukset tai kommentoidaksesi

Kirjaudu sisään

Rekisteröidy

Jaa

Liity Perinnemestarin postituslistalle ja valitse haluamasi kiinnostusryhmät.