Main menu

Elämää mökillä

30.07.2019

Mikko Mökki-Nieminen on pitkähköjä aikoja niin sanotusti vapaana elänyt mies. Toki silloin tällöin on kohdalle osunut ehdokkaita syviinkin naissuhteisiin. Mikon tapa käydä viikottain mökillä on usein tuonut aika pian pilviä aurinkoisestikin alkaneitten tutustumisten tielle. Moni nainen arvostaa viikonloppujen shoppailuja, teatterissa tai taidenäyttelyissä käyntejä, pikaristeilyjä ja jopa sukulaisvisiittejä, vaikka periaatteessa pitäisi kovastikin mökkeilystä. Valintatilanteissa Mikko on ollut enemmän mökkiviikonloppujen kuin seurustelun jatkuvuuden kannalla.

admin
05.02.2019

Valoisuuden lisäksi Mikko Mökki-Nieminen kaipaa pimeyttä jopa vuoden hämärimpinä aikoina. Hänen mielestään ihmisen tulisi silloin tällöin kokea täydellistä pimeyttä, tai ainakin luonnollista hämäryyttä. Luonnottoman pimeyden saa tietysti menemällä ikkunattomaan tilaan keinovaloja sytyttämättä. Mutta Mikko kaipaa pimeätä maisemaa. Yksinäisellä mökillä sellaisen luulisi nähtävän.

Tanttu
10.01.2019

Marraskuun alkupäivinä Mikko Mökki-Nieminen kaatui yhtäkkiä kesken arkipäivän kotikulmillaan liikkuessaan. Hän vain äkkiä oli tantereessa pitkin pituuttaan ja tunsi heti hurjaa kipua reidessä ja olkapäässä. Ensimmäinen ajatus tietysti oli, ettei vaan kukaan olisi nähnyt tapausta. Toinen sisälsi syvän huolen vammojen vakavuudesta ja seurauksista; katkeaako mökilläkäynti ja voiko talvella hiihtää?

Tapahtumasta on kulunut aikaa niin, ettei olkavamma (”hyväasentoinen murtuma”) enää rajoita liikkeitä. Reisi on oireeton. Viimeisin lääkärin sana antaa luvan, itse asiassa vaatii, tekemään mitä tahansa. Enemmän kuin rajoittunutta työkykyään Mikko harmitteli mökkiviikonloppuja, joina joutui pitämään oikeata kättä lepositeessä. Tekeminen oli rajallista. Ei voinut kantaa puita ja vettä kaksin käsin, ei meloa, soutaa, pyöräillä, sahata, pilkkoa; ei oikein mitään. Ja hiihtokausi lähestyi.

Tanttu

Jaa

Liity Perinnemestarin postituslistalle ja valitse haluamasi kiinnostusryhmät.