Maan antimet ja perinteet -webinaarisarjan 3. osa:
Maakellarit – Perinteiden ja kestävän ruuan varastot
tiistaina 11.2.2025 klo 18 Teams:ssa
webinaari on ilmainen
Tervetuloa inspiroivaan tilaisuuteen, jossa sukelletaan perinteisten maakellareiden maailmaan!
Tapahtuman tavoitteena on tuoda esille maakellareiden hyödyntämistä kestävän ja perinteisen ruuansäilytyksen näkökulmasta ja innostaa osanottajia kunnostamaan tai ottamaan käyttöön vanhoja maakellareita.
Olitpa jo kokenut maakellarin käyttäjä tai vasta kiinnostunut perinteisistä säilytysratkaisuista, tämä tilaisuus tarjoaa arvokasta tietoa ja konkreettisia vinkkejä kestävään ruuansäilytykseen. Tule jakamaan kokemuksia ja keskustelemaan kanssamme maakellareiden mahdollisuuksista! Noin vartin mittaisten puheenvuorojen jälkeen keskustelumahdollisuus.
Ohjelma:
- Hyvä maakellari on pimeä, kylmä ja kostea – Hannu Rinne, perinnerakentamisen asiantuntija
- Käytännön kokemuksia maakellarin käytöstä pohjoisissa oloissa – Liisa Karppinen, Lapin Martat
Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Teams-linkki löytyy tapahtumapäivänä Facebook-tapahtumasta ja lisäksi somekanavista @ilima_hanke ja @porisevatporstuat sekä nettisivuilta https://pohjoisinlappi.fi/2025/01/31/maakellarit-perinteiden-ja-kestavan...
Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.
Hannu Rinteen kellari, jossa talveaan viettävät puutarhakasvit.
Tapahtuman järjestävät Ilmastoviisas pohjoinen maaseutu ILIMA ja Porisevat porstuat ja pohjoiset kulttuurimaisemat-hanke
Maakellarit – Perinteiden ja kestävän ruuan varastot -webinaari on kolmas ja viimeinen osa Maan antimet ja perinteet -webinaarisarjaa. Kaikkien webinaarien tiedot ja Teams-linkit löydät täältä (linkki).
Webinaarisarjan aiemmat osat:
- ti 28.1. klo 18 Saamelaisia perinneruokia ja ruoan säilönnän tapoja
- ti 4.2. klo 18 Peräpohjolan ryvässipulit ja lapinlehmät