Main menu

Nurmes: Vanhan Kauppalan avoimet ovet 10.8.2024

Illalla voi osallistua vielä nurmeslaislähtöisen jazzkitaristin Olli Soikkelin harvinaiseen soolokonserttiin. In English below.

Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistyksen ja Nurmeksen kaupungin järjestämiä Vanhan Kauppalan avoimia ovia vietetään lauantaina 10. elokuuta 2024 jo viidettä kertaa! Tänä vuonna tapahtuma-alue laajenee Itäkauppalaan eli nykyään Itäkaupunkina tunnettuun osaan Vanhaa Kauppalaa.

Nurmesjärven toiselta puolelta löytyvä Itäkauppala on yhtenäinen pientaloalue, jossa on laaja kattaus 1950-luvun rintamamiestaloja. Alueelle muodostui oma identiteetti, jonka pohjana on ollut sodanjälkeiselle ajalle tyypillinen yhteisöllisyys, siirtokarjalaisuus, rautatieläisyys, tulevaisuususko ja talkoohenki. Nyt siis voi lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun pääsee tutustumaan samana päivänä sekä Itäkauppalan rintamamiestaloihin että Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan 1880–1940-luvuilla rakennettuihin taloihin.

Avoimissa ovissa alueen asukkaat avaavat kotinsa ja pihansa vierailijoille. Lisäksi monessa kohteessa on pop-up-kirpputoreja, -kahviloita ja -ravintoloita. Alueella on aiempina vuosina ollut myös taidenäyttelyitä ja taiteilijoita paikalla. Alueella soi myös musiikki ja innostunut puheensorina täyttää tauot, kun Puu-Nurmeksen ja Vanhan Kauppalan alue pullistelee ihmisistä. Kodit ja puutarhat ovat avoinna la 10.8. klo 10–17.

Päivä päättyy nurmeslaislähtöisen jazzkitaristin Olli Soikkelin konserttiin. Soikkeli soittaa Nurmes-talon Hannikaisen salissa harvinaislaatuisen soolokeikan. Nykyään New Yorkissa asuva Soikkeli tunnetaan gypsy- eli mustalaisjazzin taiturina. Hän on soittanut yhdessä genren maailmantähtien kanssa jazzklubeilla ja festivaaleilla ympäri Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Noin tunnin kestävä konsertti alkaa klo 19 Hannikaisen salissa.

Avointen ovien muu ohjelma ja lisätiedot päivittyvät kevään ja kesään mittaan tälle sivulle. Somessa meitä voi seurata Facebookissa Nurmeksen Vanhan Kauppalan Asukasyhdistys -sivulla ja Instagramissa puunurmes-tilillä.

Samana viikonloppuna Nurmeksessa vietetään Villafestareita.

Alueen asukkaat ja muut toimijat, pääsette ilmoittautumaan avoimiin oviin tästä: Ilmoita kohteesi avoimiin oviin 10.8.2024. Ilmoittautumisaikaa on torstaihin 20. kesäkuuta 2024 asti.

Lipunmyynti:

Tänä vuonna avoimissa ovissa on kaksi lippukategoriaa:

1) Ranneke avoimiin oviin maksaa kaikilta yli 16-vuotiailta 10 e/kpl. Rannekkeeseen sisältyy tapahtuma-alueen kartta. Lipunmyynti tapahtumapäivänä 10.8.2024 on avoinna klo 9–17. Rannekkeita voi ostaa Nurmes-talolta (Kötsintie 2), Kirkkokadun koululta puukoulun puolelta (Kirkkokatu 15) sekä lahja- ja sisustusliike Kolmesta Sisaresta (Kirkkokatu 25).

2) Ranneke avoimiin oviin ja lippu Olli Soikkelin illan konserttiin maksaa kaikilta yli 16-vuotiailta 15 e/kpl. Tätä lippupakettia myydään rajoitettu määrä johtuen Hannikaisen salin koosta. Lisäksi ovelle jätetään myyntiin pieni määrä lippuja, jotka maksavat 10 e/kpl. Lipunmyynti konserttiin alkaa Nurmes-talolla 10.8.2024 klo 18.

Ennakkomyynti on alkanut Äksyjen Ämmien verkkosivuilla: Osta lippu tästä.

Ennakkoon ostettuja lippuja voi vaihtaa rannekkeisiin Nurmes-talon ja Kirkkokadun koulun myyntipisteillä tapahtumapäivänä 10.8.2024. Tapahtuma-alueen kartta valmistuu heinäkuussa, jolloin sen voi tulostaa sivuiltamme, Äksyjen Ämmien kautta saatavan linkin kautta tai noutamalla myyntipisteistämme tapahtumapäivänä. Olli Soikkelin konserttiin pääsee esittämällä kuitin ostoksesta tai saamansa lipun.

Rannekkeen hankkimalla tuet tapahtuman jatkuvuutta.

Jaa

Liity Perinnemestarin postituslistalle ja valitse haluamasi kiinnostusryhmät.