Main menu

Arkkitehtistudio Tuomas Niemi Oy

Yhteyshenkilö: 
Tuomas Niemi
Ammatti: 
Arkkitehti
Puhelin: 
0443683541
Sähköposti: 
tuomas.niemi@arkstudio.fi
Osoite: 
Sillankuja 5, 62200 Kauhava
Työtehtävät: 

Valmistuin arkkitehdiksi Oulun yliopistosta vuonna 2009. Olen toiminut yrittäjänä, itse itseni työllistävänä suunnittelijana siitä lähtien. Suunnittelutehtäviä en ole varsinaisesti valinnut tai karsinut, vaan olen ottanut vastaan lähes kaikki tarjotut työt. Urani alkuvuosina opin paljon rakentamisen lisäksi myös siitä, että ihmiset arvottavat arkkitehtuuria eri näkökulmista ja eri syistä. Tämä kokemus on kasvattanut ja kehittänyt omaa arkkitehtuurinäkemystäni paljon ja koen, että hyvään arkkitehtuuriin ei ole mustavalkoista määritelmää.

Nykyään innostun uusista rakennuksista harvoin samalla tavoin kuin vanhoista historiallisista rakennuksista. Vanhassa rakennuksessa on patinaa, jota ei voi rakentaa – se syntyy ajan kuluessa, sillä on arvo. Valitettavasti patina usein tuhotaan, kun vanhoja rakennuksia korjataan vastaamaan uudisrakentamisen tavoitteita.

Suunnittelen mielelläni myös uusia rakennuksia, mutta restaurointi- ja korjaussuunnittelu innostaa minua aivan erityisellä tavalla. Tämä intohimo on ajanut minut itsekin korjaamaan talovanhusta ja nimenomaan perinteitä kunnioittavalla tavalla.

Suunnittelen luovasti uutta. Korjaan kunnioittaen vanhaa.

Kohteita: 
Eräitä vanhan rakennuksen korjaus- ja muutossuunnittelukohteitani: - Vuosaaren kartanon Pehtoorin talo, 1850-luvulla rakennetun empiretalon muutos kahden asunnon asuintaloksi, sr-1-suojeltu. - - As Oy Siltamäen Helmi, vuonna 1929 rakennetun mielisairaalan muutos asuinkerrostaloksi, sr-2-suojeltu. - - As Oy Vanha Tapanilantie 2, 1920-luvulla rakennetun Elannon kauppatalon muutos asuinkerrostaloksi. - - Sillankuja 5, itse itselleni (perheelleni) korjattava hirsirunkoinen asuintalo Kauhavan keskustassa. Korjaustyötä tehdään hhh (hitaasti, huolellisesti, harkiten). -
Toimialue: 
Ahvenanmaa
Etelä-Karjala
Etelä-Pohjanmaa
Etelä-Savo
Kainuu
Kanta-Häme
Keski-Pohjanmaa
Keski-Suomi
Kymenlaakso
Lappi
Pirkanmaa
Pohjanmaa
Pohjois-Karjala
Pohjois-Pohjanmaa
Pohjois-Savo
Päijät-Häme
Satakunta
Uusimaa
Varsinais-Suomi
Kuvia: 

Jaa

Liity Perinnemestarin postituslistalle ja valitse haluamasi kiinnostusryhmät.