- Uutiset
- Lisää uutinen

Perinnemestarin uutispalvelu on tarkoitettu perinnerakentamisen parissa toimiville organisaatioille, yrittäjille ja yrityksille. Palvelu ei ole tuotemarkkinointia varten.Viimeisin kommentti:
Pilvi Kalhama, 14.03.2018
Höylätyn ponttilaudan maali?
Kiitos tuhannesti ja kiitos uusimmasta hyvästä kirjastasi: luettu on! :)...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Uutiset
17.09.2010 Korjausrakentamiskeskus Rantasalmelle
Rantasalmella keväästä 2009 toimineen vanhojen rakennusten varaosapankin ”Vanahoo ossoo” toiminta kehittyy vuoden 2011 alusta Etelä-Savon korjausrakentamiskeskukseksi Etelä-Savon ELY-keskuksen myönnettyä tarkoitukseen EAKR-osarahoituksen. Toiminnasta vastaa Etelä-Savon rakennusperintöyhdistys ry. Korjausrakentamiskeskuksen toiminnanjohtajan toimi on parhaillaan haettavana.

Näin Rantasalmelle tulee Itä-Suomen ensimmäinen täysimittainen korjausrakentamiskeskus, jonka päätoimintoja ovat varaosapankin lisäksi vanhojen rakennusten omistajien neuvonta korjaamiseen liittyvissä kysymyksissä, kurssien ja näytösten järjestäminen sekä perinteen mukaisen korjaamisen taitajien ja siinä tarvittavien materiaalien välittäminen. Toiminnan tavoitteena on Etelä-Savon ja ehkä laajemminkin koko Itä-Suomen arvokkaan vanhan rakennuskannan säilyminen tulevienkin sukupolvien ihasteltavaksi.

Periaatteittensa mukaisesti korjausrakentamiskeskus sijaitsee Rantasalmen kyläraitin varrella satavuotiaassa kauppakiinteistössä, joka suojelupäätöksestä riippumatta sai rapistumisensa myötä purkuluvan, mutta jonka yhdistys osti ja alkoi kunnostaa tarkoitukseen soveltuvaksi.
Puhelin:0400 506751
jorma.kaimio@helsinki.fi
http://www.rakennusperintoyhdistys.net


Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät