Viimeisin kommentti:
Pilvi Kalhama, 14.03.2018
Höylätyn ponttilaudan maali?
Kiitos tuhannesti ja kiitos uusimmasta hyvästä kirjastasi: luettu on! :)...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Hirsitalon ilmanvaihto
29.08.2017 13:27
Hannu Takala
Hei,

Hankin muutama vuosi takaperin täysin peruskorjatun vanhan hirsitalon. Talossa on koneellinen ilmanvaihto ja siten talo on alipaineinen. Nyttemmin talon nurkista on alkanut nousemaan suht voimakas tervankaltainen tuoksu/haju sisäilmaan. Pitääkö asiasta huolestua?

Remontti on käsittääkseni toteutettu siten, että hirsirunko on eristetty ulkopuolelta puhallusvillalla. Sisäpinnat on peitetty sisustuslevyllä.

Hannu
11.09.2017 20:16
Hannu Rinne
Hei

Onkin hyvä olla tarkkana. Jos kyseessä on kreosootti, on tilanne vakava. Kreosootista sanotaan, että se haisee vanhalle ratapölkylle, tervan haju on miellyttävämpi.

Mutta miksi talossa haisisi terva tai kreosootti? Puutalossa ne eivät ole kovin yleisiä aineita. Vai onko talossa joitakin betonisia osia, jotka ovat maata vasten. Ne on voitu vesieristää tervalla, piellä tms. aineella. Joissakin remonteissa vaihtohirsiin laitetaan tervaa ja se voi tuoksua sisällä.

Katso tämä keskustelu: http://www.perinnemestari.fi/index.php?sivu=keskustelu&id=81
4.

Vanhoissa taloissa on usein kreosoottia, mutta jos se pysyy rakenteiden sisällä, siitä ei mitä ilmeisimmin ole haittaa. Alipaineisuus ei sovi vanhalle talolle, monen homekoulunkin ongelmat alkavat usein ilmastointiremontin jälkeen. Rakenteissa on lähes aina epäpuhtauksia ja alipaineisuus imee ne sisälle.

Mieti vaihtoehtoa, jossa saat ilmastoinnin minimille ja seiniin tarpeeksi korvausilmaventtiileitä, jota raikas ilma tule suoraan ulkoa, ei rakenteiden lävitse. Tee myös kreosoottitesti.


t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät