Pönttöuunin muurauskurssi
Turku, 17.11.- 25.11.2017

Iso-Puolalan Joulu to-su
Turku, 16.11.- 17.12.2017

Lisää tapahtumia arkistossa

Viimeisin kommentti:
Aira Ikonen , 18.11.2017
Lämpöpattereita
Myydään käytettyjä vesikiertoisia lämmityspattereita yhteensä 10 kpl 50-luvulta. Patterit ovat nyt Keski-Suomessa. ...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Pönttöuunin ruostuminen
25.11.2016 18:00
Vesa Nuolioja
Ostin ja purin käytetyn pönttöuunin. Vaikka uuni ei ole vanha, paljastui kuoren sisäpinnalta ikävä yllätys. Kuoret olivat ruosteessa. En ollut tiennytkään, että sinkittömiä kuoriakin on. Yksi kuoren osa oli vaurioitunut ja piti teetättää peltisepällä uusi osa.

Kysyn, voiko ruostumisen uusiutumista estää siten, että maalaa kuorten sisäpinnan ruosteenestoaineella, esimerkiksi Rostexilla?
26.11.2016 17:34
Heta Haikonen
Onkohan se uuni ollut kylmässä tilassa ja siksi ruostunut.

Käsittääkseni kuoret eivät ruostu, jos uuni on lämpimässä tilassa ja varsinkin, jos uunia käytetään. Mutta ei sellaisesta Rostex-käsittelystä varmaan mitään haittaakaan ole. = Harrastajarakentajan mutu-näkemys
26.11.2016 18:53
Vesa Nuolioja
Minulla on vahvasti sama epäily kuin Hetalla. Uuni oli kesäpaikassa, josta oli oikeastaan jo luovuttu. Oli myyty likimain kaikki, jolla oli ollut jotkin arvoa ja tämä uuni oli suunnilleen ainoa mitä oli jäljellä. Arvioni mukaan rakennus oli arvoton tai pikemminkin alensi Päijänteen rannassa olevan tontin arvoa, koska purkukustannukset ovat melko suuret. Myyjän ilmoitus, että uuni on ollut käytössä enintään kaksi vuotta, voi pitää paikkansa. Vähäinen käyttö on luultavasti kuitenkin ollut haitta eikä etu. Keskustelin asiasta uunimuurarin ja peltisepän kanssa, molemmat erittäin kokeneita. Olivat jotenkin ymmällään. Pitivät mahdollisena, että käytön vähäisyyden vuoksi uuni ei ole pääsyt muurauksen jälkeen kuivumaan.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät