Viimeisin kommentti:
Pilvi Kalhama, 14.03.2018
Höylätyn ponttilaudan maali?
Kiitos tuhannesti ja kiitos uusimmasta hyvästä kirjastasi: luettu on! :)...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Vaihtoehtoinen korjausidea?
02.11.2016 22:20
Jari Hartikainen
1940 rakennettu hirsitalo, lattia maavarainen, seinät luonnonkivillä. Jääny 60 ja 90 luvulla ympärille rakentamisen vuoksi "kuoppaan".
Lattia ja alin hirsikerta "muusina". Ajattelin korvata kivisokkelin ja alimman hirsikerran harkoilla ja rakentaa harkkojen päälle rossipohjan. Talolla ei ole mitään muuta, kuin käyttöarvo kylmänä varastona ja tunnearvo. Ylemmäs nostaminen ei käy näköalan vuoksi?
02.11.2016 22:36
Jari Hartikainen
02.11.2016 22:49
Jari Hartikainen
18.11.2016 10:26
Hannu Rinne
Hei

Pääasia, että teet jotain! Noin mukavan näköinen talo on ehdottomasti säilyttämisen arvoinen.

Harkoilla korottaminen on teknisesti toki mahdollista, mutta olen joskus veistellyt, että aina kun keksii helpon ja edullisen tavan tehdä jonkin korjauksen, niin perinnearvot katoavat saman tien. Eihän se harkko hyvältä näytä tuollaisen talon alla. Jos kuitenkin korottaisi edes yhden hirren verran... Voisiko alakierron korvata edes luonnonkivillä... Jos rakennus on vain varastona, siinä ei tarvitse lämpöeristettyä alapohjaa eli rossilattiaa. Kunhan saisit lisää kiviä alle ja niiden varaan lankkulattian.

Terveisin
Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät