Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

1929 rakennettu talo ja vintti
13.08.2016 14:36
Merja Karjalainen
Aiomme rakentaa vanhan 1929 hirsisunkoisen talon vintille 30 neliön huoneen, jonka tarkoitus on toimia toimistona ja hätävära vierashuoneena. Tutkimme mitä vintin lattia on aikanaan "syönyt" ja koostumus on seuraava: alimmainen kerros on sammalta, sen päällä hiekkaa ja hiekan päällä on ilmavaa isohkoa kutterilastua. Kerrosten välissä on sellaiset ohut levy tai kovempi paperi. Kaikki sammal, hiekka ja purukerrokset tuntuvat olevan ruutikuivia. Onko mitään järkeä lähteä poistamaan kerroksia? Vintilla on sellainen pistävä haju vintile ominainen haju, johtuuko sitten kuivuneista hiiren radoista vai siitä että vinttiä ei ole ikinä edes tuuletettu, ikkunat on naulattu kiinni. Tuon hajun vuoksi mietimme että olisiko papempi poistaa puru-hiekka-sammal kerros vai lähteekö haju remontin myötä. Mutta onhan se tyhmääkin keksiä polkupyörä uudestaan ja olla luottamatta sen ajan rakentajiin.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät