Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

tuulensuojalevyn ja sokkelin raon tiivistäminen
08.07.2016 18:29
T.K.
Hei!

Olemme tekemässä taloomme ulkopuolista lisälämmöneristystä ja seinään on tulossa tuulileijona. Tuulileijonaa ollaan laittamassa hieman sisemmäksi kuin sokkelin ulkoreuna ja jätämme muutaman millimertin raon sokkelin ja tuulileijonan väliin. Kannattaako sokkelin ja tuulileijonan välinen rako tilkitä/tiivistää jollain, jottei ilma huikua raosta?

Olemme miettineet seinän rakennetta liitteenä olevan kuvan mukaan. Onko tästä kokemuksia/mielipiteitä?
10.07.2016 21:26
Hannu Rinne
Hei

Vedon pysäyttäminen riippuu alapohjan rakenteesta. Yleensä lattian eristeitä kannattava laudoitus on hieman ylempänä kuin alimman hirren alapinta, joten sen ali saa hieman puhaltaakin – sehän menee vain talon alle. Vedon tärkein pysäyttäjä on alapohjan sisällä oleva paperointi. Mutta jos rakenne on sellainen, että veto on pysäytettävä, pellavarivettä voi tuuppia kaikkiin rakoihin.

Toinen huomio kuvasta: Perinnetalossa EI OLE tuuletusrakoa. Yhdessäkään suomalaisessa talossa ei sitä ollut ennen 1960-lukua. Se tarvitaan vain, jos ulkomaali ei ole hengittävä. Maaliteollisuus on saanut meidät uskomaan, että sellainen tarvitaan, ja tarvitaankin jos talo suditaan lateksilla tai alkydiöljymaalilla. Jos talo maaltaan keittomaalilla (esim. punamulta) tai pellavaöljymaalilla, tuuletusrako on turha.

(Rikkinäisen) kuvasymbolin takana on kuva perinneratkaisusta, jossa koivun tuohet tai tervapaperi on korvattu tuulensuojalevyllä.

Terveisin
Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät