Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

hirsiseinän lisäeristäminen ulkopuolelta
03.04.2016 19:27
T.K.
Hei! Olemme lisäeristämässä taloamme ulkopuolelta. Osa talosta on hirsirunkoa ja osa puurunkoista, joka tähän asti ollut ilman eristeitä. Samalla seinällä on siis sekä hirsi- että puurunkoista seinää. Ulkovuoraus on osittain lahonnut, maalattu lateksimaalilla ja muutenkin huonossa kunnossa, joten olemme päätyneet lisäeristämään talon ulkopuolelta puhallettavalla selluvillalla+runkoleijonalla. Puurunkoiseen seinään olemme suunnitelleet laittavamme 200 mm selluvillaa. Jos laitamme tuulensuojalevyn samalle tasalle sokkelin kanssa, niin tällöin hirsiseinän kohdalle tulisi yli 100 mm selluvillaa.

Olen ymmärtänyt (toivottavasti oikein :)) että hirsiseinän ulkopuolelle suositeltaisiin eristettä 50 mm. Jos hirsiseinän ulkopuolella on yli 100 mm eristettä, onko vaaraa että talon "hengittävyys" vaarantuu ja esim. kosteus jäisi rakenteisiin?

Toisena kysymuksenä mietin, onko mitään turvallista toteutustapaa sokkelin ja ulkoverhouksen liitoskohtaan niin, että ulkoverhous on sisempänä kuin sokkeli?
06.04.2016 09:44
Hannu Rinne
Hei

Tarkista millit vielä siltä firmalta, jolta eristeen ostat. 50 mm sääntö pätee sisällä eli sisäpuolella ei saa olla eristettä liikaa, jotta hirsi ei jää kylmäksi. Toisinpäin en ole kuullut vastaavasta rajoitteesta. Hirsi on varsin tiivistä eli sen läpi kosteus kulkee hitaasti, ja kun ulkopuolella on huokoisempi puhallettu puukuitueriste, jatkaa kosteus siitä tarpeeksi nopeasti ulkoilmaan asti.

Se, että sokkeli on ulompana on toki riski. Liitoskohtaan voi tehdä jämäkän jalkalankun, joka ohjaa veden pois, ja lankun voi jopa pellittää. (Katso kuva). Mutta jos tällaiseen rakenteeseen tulee vika, voi vesi päästä pienestä raosta piiloon ja jäädä sinne ilman haihtumisväylää.

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät