Pönttöuunin muurauskurssi
Turku, 17.11.- 25.11.2017

Iso-Puolalan Joulu to-su
Turku, 16.11.- 17.12.2017

Lisää tapahtumia arkistossa

Viimeisin kommentti:
Aira Ikonen , 18.11.2017
Lämpöpattereita
Myydään käytettyjä vesikiertoisia lämmityspattereita yhteensä 10 kpl 50-luvulta. Patterit ovat nyt Keski-Suomessa. ...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Uudet perustukset hirsihuvilalle
01.04.2016 16:42
1910-luvun Huvila
Kysyisin suositusta uudeksi perustukseksi alkuperaiskuntoiselle 1910-luvun hirsi(kesa)huvilalle josta tehdaan talviasuttava. Huvilassa on alunperin ollut kivipilari perustukset mutta vuosien saatossa rakennus on kallistunut ja pitaisi siis uusien perustusten yhteydessa suoristaa. On ollut puhetta betonivaluperustuksista, joka olisi varmasti kaytannollisin ja huokein vaihtoehto, mutta uusi kivipilari- tai luonnonkivimuuriperustus tuntuisi luonnollisemmalle ja rakennuksen arvolle sopivalta ratkaisulta. Kuinka hankalaa olisi ja toimisiko uusi kivipilariperustus tai luonnonkivimuuri tallaisessa tapauksessa, jossa rakenteet pitaa suoristaa ja tehdaan perustuksen olemassa olevan rakennuksen alle (kaivuutoita + tunkeilla talo ylos).
03.04.2016 13:38
Hannu Rinne
Hei

Ensin olisi yritettävä saada selville miksi vanha perustus on liikkunut: onko hirsirunko painanut sitä sivuun, onko maaperä "luonnostaan" sellainen, että se pettää vai onko jokin muu syy saanut maan pettämään. Esimerkiksi yhteen kulmaan johdettu sadevesi voi pehmittää maan, jolloin se kulma painuu.

Kunnostuksessa on maa saatava kantavaksi. Se tehdään osittain vaihtamalla maa-aines, osittain suurentamalla anturaa, joka jakaa painon laajemmalle alueelle. Moderni kunnostaja haluaa tehdä anturalaatan ja muurata sen päälle betoniharkot. Yhtä hyvin voi kunnostaa niin, että nostetaan runkoa tarpeeksi ylös, mitataan tarkkaan vanhan luonnonkiven korkeus ja valetaan uusi antura siten, että vanha kivi sopii anturan ja rungon väliin. Työtä on enemmän, mutta talo on kunnostamisen jälkeen entisensä.

T. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät