Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Hirsiseinän rakenne
27.03.2015 18:45
Päivikki
Remontoimme 150-vuotta vanhaa hirsirunkoista taloa. Onko seuraavanlainen seinärakenne toimiva, vai onko jokin pielessä? Sisältäpäin lähtien: tapetti, puukuitulevy, ilmansulkupaperi, hirsirunko, ekovillaeristys, tuulensuojalevy, tuuletusrako, ulkoverhous. (Tuuletusrako siksi, että joudumme käyttämään lateksimaalia pinnassa.) Toimiiko näin?
28.03.2015 07:24
Hannu Rinne
Hei

Oikeinhan tuo menee. En vain ymmärrä, miksi on käytettävä lateksia. Entäpä kun kosteutta siirtyy lautaan ulkoilmasta, jää se silloinkin muovimaalin alle vangiksi. Pääsääntöisesti sanotaan, että kosteus tulee sisältä, mutta osa kosteudesta tulee myös ulkoilmasta. Lateksi päästää lävitsee ilmassa olevat kaasumaiset vesimolekyylit. Kun lämpötila laskee, tiivistyvät kaasumolekyylit maalin allakin mikroskooppisen pieniksi vesipisaroiksi. Silloin puu kastuu ja mikrobikasvusto on mahdollinen.

Tämä on teoreettista pähkäilyä, paljon riippuu talon paikastakin: onko ympäristö kuiva vai kostea, onko puita ympärillä jne.

t. Hannu
28.03.2015 09:24
Päivikki
Muussa tapauksessa en itsekään lateksia laittaisi, mutta talosta on edellisen asukkaan toimesta lisäeristetty jo 2/3 ja siinä osassa on ulkoverhouksen maalina lateksi. Ei riitä kukkaronnyörit vaihtamaan koko vuorilaudoitusta, ja käsittääkseni lateksin päälle ei voi maalata kuin lateksilla. Olisi kuitenkin kiva kun koko talon saisi maalattua samalla maalilla.
07.04.2015 18:37
Hannu Rinne
Hei

Jos vain jaksaa, voi raaputtaa latekstin pois ja maalata sen jälkeen talon pellavaöljymaalilla. ;-)

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät