Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Ulkomaalin poisto soodapuhalluksella
26.08.2013 13:50
Anna
Olen törmännyt useaan otteeseen uuteen menetelmään poistaa maalia, nimittäin soodapuhallukseen. Suosittelivat mm. Tikkurilalta sitä. Onko kellään kokemusta lateksimaalin poistossa? Tiukassa on, keittomaalin päällä eikä omilta jäljiltä, tietenkään. Ymmärtääkseni riihimaalia tai vastaavaa, purueristeinen rakennus kyseessä.
27.08.2013 21:48
AD
Soodapuhallus on nopea, helppo menetelmä puupintojen puhdistukseen, vie taatusti myös lateksin ilman ongelmia.
Hellävarainen kuin mikä kunhan puhaltaja tietää edes vähän mitä tekee.
05.09.2013 16:19
Raimo Kantonen
Terve Anna

Soodapuhallus on hyvin hellävarainen ja tehokas tapa poistaa kaikki maalikerrokset. Olen kokeillut ja käyttänyt sitä myös itse lähinnä vanhojen huonekalujen maalinpoistossa. Arvohuonekaluihin en sitä voi suositella.

Havupuilla on taipumusta samantyyppiseen "rapautumiseen" kuin hiekkapuhalluksessakin. Eli toinen havupuun vuosikasvu kuluu enemmän kuin toinen. Tämä johtuu siitä että puu kasvattaa toisen solukkoa hitaammin, jolloin se on kovempaa. Eli soodapuhalluskin kuluttaa puun pintaa, mutta ei pilaa sitä kuten hiekkapuhallus. Tämä kulumisilmiö on vain paljon pienempi kuin hiekalla. Tämä siis vain sinulle tiedoksi. Jos vanha ulkoverhous on hyvässä kunnossa, moninainen ja pinta-ala on suuri en itsekään miettisi hetkeäkään. Tuo on niin vaivaton ja nopea tapa poistaa kaikki maali.
05.11.2015 08:11
merja akkanen
Meillä on vanha hirsinen sauna jonka ulkoseinät ovat homepilkkujen peitossa,nyt harkinnassa soodapuhallus.
Kuulin paikalliselta maalausfirmalta että ei suosittele .Onko parempi jättää seinät käsittelemättä puhalluksen jälkeen ?

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät