Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Vanhan hirsitalon laajentaminen
31.01.2013 14:21
Aino
Äh. Unohdin kirjoittaa alkuperäiseen viestiini otsikon joten ainakaan minä en saa sitä nyt auki. Siispä yritän toistaa itseäni ja kirjoittaa uuden viestin, suokaa anteeksi tämä sekoilu.

Siis uudemman kerran: Hei!

Olemme ihastuneet 1900-luvun vanhaan hirsitaloon. Se on kuitenkin vähän pieni ja saimme idean josko taloon sopisi rakentaa yhden asuinhuoneen verran lisätilaa. Talon päätyyn tulisi siis yksi huone lisää. Talo on jo peruskorjattu huolella, asiantuntien, säilyttäen. Otin yhteyttä museovirastoon ja paikkakunnan rakennusvalvonnan arkkitehtiin joka vastaa vanhoista suojelukohteesta. Hän kuunteli näkemykseni ja sanoi ettei pienimuotoiselle laajentamiselle ole estettä, edellyttäen tietenkin että huone tehtäisiin vanhan talon mukaisesti niin ulkonäkönsä kuin materiaalienkin puolesta.

Nyt tätä asiaa pitää tietenkin harkita ja sumplia ennen kuin haaveilee yhtään enempää.

Siis tässä kysymykseni: mitä ihmettä kaikki tämä tulisi maksamaan? Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon? Siis yksi, noin kymmenen neliön huone talon jatkoksi. Rakennuslupa, arkkitehti, kaivuutyöt, materiaalit: hirttä, porakiviä, vanha ikkuna, väliovi, eristeet, sisäpuolen lattia, katto, työ. Mitä kaikkea muuta?

Toki mikäli virallisempaan suunnitteluun saatikka työvaiheeseen asti päästään niin ammattilaisiin on turvauduttava mutta kaikkea sitä ennen on sumplittava tarkoin onko tässä (taloudellisesti) mitään järkeä. Osaavaa työvoimaa meiltäkin päin löytyy mutta tosiaan koska emme ole mitään vastaavaa ennen tehneet niin kiinnostaa mitä kaikkea tähän pikku projektiin sisältyisi.

Asiallisista vastauksista kiitollisena, Aino
22.02.2013 10:10
Raimo Kantonen
Terve Aino

Kysymyksesi on ollut täällä jo kohta kuukauden, mutta vastaan silti.

Tuollainen kaavailemanne laajennus on todennäköisesti kallis, varsinkin jos oma hartiapankki ei ole mahdollinen. Kysymyksesi on sikäli hankala että asiassa on niin paljon muuttujia, joita ei voi tietää. Tästä johtuen täällä kukaan ei pysty vastaamaan tarkasti budjettikysymykseesi.

Varautukaa siihen että joudutte teettämään rakennusosia ja suunnitelmia eri ammattilaisilla. Kivenhakkaja, hirrenveistäjä /kirvesmies, puuseppä (allekirjoittanut), peltiseppä, arkkitehti, sahuri, höyläämö jne. Ihan karkeasti arvioisin että hankkeessanne puhutaan helposti enneminkin viisi kuin nelinumeroisesta summasta. Eikä ensimmäinen luku ole ykkönen. Mikäli kohteenne julkisivu sitä vaatii ja esim. ikkunat ovat monimuotoisia, niin pelkät AIDOT asennusvalmiit perinneikkunat maksavat tuhansia varsinkin jos ovat vähänkään erikoisemmat. Ihan vertailuksi yhtä 12-ruutuista aidoilla puunaulaliitoksilla ja puitejaoilla olevaa puitetta täysin valmiiksi tekee 25 tuntia. Tuon kun kertoo ainakin viidelläkympillä niin saa yhden 12-r puitteen hinnan. Arvostakaa ihmiset vanhoja ikkunoitanne!

Mutta ei missään nimessä ole tarkoitus synkistellä tai nujertaa, päinvastoin. Hienoa että joku edes suunnittelee tällaista. Ja aivan oikeilla lähtökohdilla. Hankettanne voisi edistää parhaiten sellainen vahnoihin rakennuksiin perehtynyt arkkitehti tai vaikka insinööri joka tietää mitä mikäkin suurinpiirtein maksaa. Hän voisi tehdä teille karkean kustannusarvion.

P.s. itse teen vain noin 6 neliön laajennusta 1890 rakennettuun taloon. Kuistia jatkettiin täysin samanlaisena siten että taloon saadaan pesutilat tehtyä turvallisesti oikealla rakenteella. Tuollekin kertyy hintaa aika paljon ei riitä kymppitonni. Kaikki mahdollinen (paitsi lvis)on tehty itse, myös ne 12 ruutuiset perinneikkunat ja kalusteet. Pelkkä kuistin saumakatto maksoi pläkkärillä noin 2500 euroa.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät