Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Alapohja -47 rakennetussa talossa
07.10.2012 10:55
Heidi Viita
Päätimme katsoa mitä lattiamateriaaleja tässä talossa on käytetty ja avasimme lattian.
Eristeenä purua, sammalta, eriste on kuivaa. Niiden alta löytyi paperi ja sen alla pelti. Peltihän ei ole tuulettuva materiaali, joten se varmaankin kannattaa sieltä poistaa?
Pellin alapuolella on lautapohja, joka on ehjä ainakin tästä kohdasta.
Olemme siis kaivaneet vain n. neliön alalta jotta näimme miten alapohja on toteutettu.

Nyt mietimmekin että kannattaako tuo alapohja tyhjentää kokonaan vanhasta eristeestä ja pelti poistaa? Jos tuon vanhan eriteen poistaa, niin onko sitten järkevää eristää se uudelleen esim. selluvillalla vai voiko tuota vanhaa eristettä vielä käyttää?
08.10.2012 19:30
Hannu Rinne
Hei

Teoria ja käytäntö ovat kiero pari. Teoria sanoo, että peltiä ei pidä olla, koska se on hengittämätön materiaali. Jos sen sijaan alapohja on kunnossa 60 vuoden jälkeen eli siellä ei ole merkkejä kosteusvauriosta, niin laittakaa purut takaisin ja olkaa tyytyväisiä. Rakenteiden toimivuus riippuu monesta tekijästä ja väärä valinta jossain ei suinkaan aina johda ongelmaan.

Jos sen sijaan lattia on kylmä ja vaatii sen takia lisäeristämistä, voi samalla poistaa peltilevyt. Selluvilla on lämpöarvoltaan parempaa kuin sahanpuru. Jos lattia on vain vähän kylmä, ostakaa villasukat.

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät