Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Punamultamaalista
26.05.2012 15:21
Ulla
Hei,

onko kenelläkään kokemusta/tietoa punamulta(keittomaalista), tai lähinnä sen maalaustekniikasta.

Meille rakentaja väitti että ei haittaa vaikka jää kohtia, joissa ei ole maalia koska sateella punamultamaali leviää ja nämä kohdat maalautuvat?!?
Kyse on siis puuverhouksesta, jossa on nämä kapeat rimat lautojen päällä. Eli ihan perinteinen puuverhous. Maalari ei ole kunnolla "töpöttänyt" maalia tämän ohuemman riman alle, vaan sieltä pilkottaa toisissa kohdin puu.
Samoin sähköjohdot on tosi karun näköiset kun on osittain sutattu maalilla, mutta sekin sateella siitä haihtuu. Ja kivijalastakin roiskeet lähtevät sateella.... Kuulostaa vaan jotenkin oudolta, ja näyttää epäsiistiltä.
26.05.2012 18:29
Hannu Rinne
Hei

Taitaa maalari paikkailla puheillaan pensselin jälkeä. Vaikka keittomulta on kaikessa hyvää, niin ei se sentään itseään maalaa. Peiterimallinen seinä kannattaa maalata sellaiseen aikaan, että puu on kuivimmillaan eli peittävät rimat kapeimmillaan. Nyt keväällä on otollista. Kai se kivijalasta aikanaan kuluu, mutta suosittelen juuriharjaa, vettä ja kuuraamista.
Keittomaalin käyttäytyminen riippuu myös reseptistä: jos keitoksessa on reilusti pellavaöljyä, on maali tiukemmassa.

Maalaaminen tehdään runsaalla maalilla niin, että pohjalaudan ja riman väli saa oikein kylpeä runsaassa maalissa. Huolellinen maalaaja irrottaisi johdot tai teippaisi ne. Ainakin pehmeäpintainen muovijohto ottaa jonkin aikaa kuivuneen pigmentin melko tiukkaan kiinni.

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät