Pönttöuunin muurauskurssi
Turku, 17.11.- 25.11.2017

Iso-Puolalan Joulu to-su
Turku, 16.11.- 17.12.2017

Lisää tapahtumia arkistossa

Viimeisin kommentti:
Aira Ikonen , 18.11.2017
Lämpöpattereita
Myydään käytettyjä vesikiertoisia lämmityspattereita yhteensä 10 kpl 50-luvulta. Patterit ovat nyt Keski-Suomessa. ...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Ilmasulkupaperin paikka ja sisäpuolinen hirsiseinän eristys
04.04.2012 11:55
Tero Lehtonen
Olen remontoimassa vanhaa 1930-luvulla rakennettua taloa huone kerrallaan. Purin pois edellisen omistjan laittamat kipsilevyt yhden huonen ulkoseinästä, kun seinä oli todella kylmä. Levyjen alta paljastui , että vanha puukuitulevy oli osittain revitty pois, sekä sen päällä ja alla olleet pahvit ja tapettikerrokset, joten näkyvissä oli osassa kohtaa vain paljas hirsi. Levykoolauksen ja seinän välissä ei ollut mitään eristettä, vain ilmaa. Lisäksi levyjen alta paljastui vanha oviaukko, jossa oli karmit ja ovi vielä paikollaan. Ovisyvennykseen oli laitettu eristeeksi styroksia ja pakkauspahvia.

Tuon avatun seinän koko kulmanurkan matkalta oli selvästi havaittavissa voimakas kylmän ulkoilman sisäänvirtaus. Rivesin nurkan, lattian ja seinän raon sekä seinän ja ylävälipohjan raon, jolloin veto pieneni merkittävästi.

Ajattelin, että poistan loputkin kuitulevyn riekaleet seinästä, koolaan seinän ja laitan eristeeksi 50mm:n pellavalevyt, jonka päälle siäpintaan kipsilevyn. Oviaukkoon ajattelin laittaa 100mm:n ekovillalevyn, kun sitä on vielä jäljellä muutama kpl, sen päälle tuo 50mm pellavaa, että tule samaan tasoon muun seinäpinnna kanssa.

Nyt olen pähkäillyt tuulensuojapaperin paikkaa, normaalistihan se on eristeen sisäpinnalla, mutta voisiko sen laittaa myös suorana hirren päälle, tällöinhän se toimisi allejätettävän pinkopahvin/tapettikerroksen tapaan? Pinnaksi tuleva kipsilevy tapetteineen toiminee myös ilmansulkuna.

Mitä mieltä olette, voiko/kannattaako tuonne hirren ja pellavan väliin laittaa tuota tuulensulkupaperia?
Vai muodostaako se vain turhan ilmaraon hirren ja paperin väliin, mahdollistaen vielä vuotavan ulkoilman liikkeen turhan vapaasti.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät