Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

kuitulevy
01.02.2012 20:34
sanna työlahti
Ollaan laittamassa kuitulevyä puurunkoiseen seinään, jossa on selluvilla takana. Miten levy kannattaa käsitellä ennen tapetin laittoa vai tarviiko käsitellä, imeekö paljon liisteriä ja miten saumat peitetään ja ruuvin jäljet vai miten ne kiinnitetään?
03.02.2012 07:07
Hannu Rinne
Moi

Vasemmalta kohdasta sisustaminen -> tapetti -> tapetointiohjeet (oikeassa reunassa) on PDF tapetoinnista puukuitulevylle.

Jos tapetissa on voimakas kuvio, kannattaa tapetoida alle alustapetti, joka on halpaa valkoista paperitapettia. Levyn struktuuri voi näkyä, jos varsinainen tapetti on yksi värinen. Jotkuvat maalaavat alle (vanhalla jämä)maalilla imeytymistä jarruttavan kerroksen. Maalin on oltava toki hengittävä.

Levyt voi naulta tai ruuvata. Jotkut kittaavat kannat, toiset liimaavat päälle palan sanomalehtipaperia. Itse en ole tehnyt mitään, ei pieni kanta kuivuessaankiristyvän tapetin alta näy.

t. Hannu
13.02.2012 17:49
Elina Syrjänen
Moi!
Minua kiinnostaisi tietää, kuinka paljon hirsiseinän vinoutta ja muhkuroita puukuitulevy antaa anteeksi. Kuinka helposti levy murtuu/katkeaa kun seinä on mutkalla? Onko kokemuksia?
15.02.2012 19:39
Erja Sokka
Hei!
Laitoimme puukuitulevyn -28 rakennetun talon hirsiseiniin ja hyvin levy istuu seinän mutkiin. Ei murru ja on helppo työstää. Pahvinauloilla kiinni seinään. Käytimme vanhanajan liisteriä, joka toimii hyvin! Kuitulevyt liisteröidään kunhan ne ovat seinässä. Levyjen saumakohtiin paperiliuskat, vaikka laskukoneen nauhapaperia. Samoin nurkkiin nauhat. Sitten makulatuuripaperi seinään (siis pelkkä tapettipaperi, kuten Hannu kertoi). Kaiken päälle varsinainen tapetti. Käytimme vanhanajan paperitapettia. Vahingossa tuli kuviokohdistusmallinen tapetti, tosin opittiin laittamaan sellaistakin tapettia sitten!
Levyjen laittamisen myötä jouduttiin ikkunanpielissä muotoilemaan reunat niin, että istuivat hyvin. Koska levy nosti ikkunan pokan/karmin ylemmäksi, laitettiin "rima" pokan väliin, jottei jäänyt rakoa.
27.03.2012 16:33
sanna työlahti
miten muuten se kassanauha laitetaan kiinni huokolevyyn jos sitä ei liisteröidä kiinni, että tekee sen sillan levyjen väliin?

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät