Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Apua Kaivataan
29.09.2011 13:11
Jussi
Hei kaikille,ja iso kiitos etukäteen.
Ongelma on seuraavanlainen,noin 100v vuotiaan hirsitalon alapohja,joka on ollut ns täytetty multapenkki.Nyt olen kaivanut maat pois hirsien vaihdon yhteydessä,joten mitä tilalle.Alapohjassa ei ole kuin n.20cm ns vapaata tilaa,kunnes lattiakoolit tulee vastaan.Teenkö jonkun rossi tyyppisen ratkaisun vai täytänkö uudelleen.Maa on kiineteää savea,siellä täällä näkyy hiukan kosteampia kohtia.
Jussi.
03.10.2011 15:48
Hannu Rinne
Hei

Pohjois-Pohjanmaan museo on tehnyt asiasta pienen vihkosen, se on PDF:nä täällä: http://www.ouka.fi/pora/tietopankki/multapenkki.pdf.

Jois
sakin taloissa alusta on täytetty ensin hiekalla ja lopuksi selluvillalla. Kaikki riippuu ennen kaikkea alueen maaperästä eli kosteutta ei saa talon alle päästä, jos ilman kulkua muutetaan niin, että kosteus ei pääse siirtymään lattian alta esteettä huoneeseen ja siitä edelleen ulos.

t. Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät