Main menu

Outokummun vanhat talot, 4.–6.8.2023

Outokummun vanhat talot -tapahtuma 2023 kaivautuu historiaan

Outokummussa elokuun 4.-6. päivinä järjestettävä Outokummun vanhat talot 2023 -tapahtuma on tällä kertaa saanut nimekseen Outokummun vanhimmat talot. Kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma keskittyy tänä vuonna Outokummun alueen muinaishistoriaan.

Tapahtumassa luennoivat Pohjois-Karjalan museon arkeologi FT Ville Hakamäki ja Helsingin yliopiston tutkijatohtori Tuija Kirkinen. Hakamäki kertoo paikkakunnan ja koko Pohjois-Karjalan kivikautisesta asutushistoriasta. Kirkinen vastasi tutkimuksista Outokummussa, ja hän kertoo Majoonsuon hautalöydöstä. Luentojen lisäksi tapahtumaan liittyy opastettu bussiretki kivikautisiin kohteisiin.

Majoonsuon kaivauksista kesällä 2018 saatiin poikkeuksellisen hyvin säilyneitä merkkejä noin 8 000 vuotta vanhasta lapsen punamultahaudasta. Haudan maaperä, hammas- ja kuitulöydöt on tutkittu, ja koko ajan täydentyvät tutkimustulokset ovat saaneet kansainvälistä huomiota.

Muinaisajan teemaan yleisöä johdatellaan avoimilla työpajoilla ja työnäytöksillä. Muinaispukuihin erikoistunut arkeologi Jaana Riikonen Paimiosta kertoo muinaispukujen historiasta ja kansallispukujen, muinaispukujen tai feresien omistajat pääsevät myös tuulettamaan perinteikkäitä pukujaan. Avoimia talokohteita ei tänä vuonna todennäköisesti järjestetä.

Outokummun vanhimmat talot -tapahtuman järjestää Itä-Suomen kulttuuripolut ry yhdessä Outokummun kaupungin ja muiden yhteisöjen kanssa. Tapahtuman ohjelma täydentyy ja tarkentuu kevään aikana.

Lisätiedot: https://www.facebook.com/Outokummunvanhattalot/?locale=fi_FI

Jaa

Liity Perinnemestarin postituslistalle ja valitse haluamasi kiinnostusryhmät.