Main menu

Retki Helsinkiin ja itäiselle Uudellemaalle 29.6.2019

Rakennusperinteen ystävät ry:n järjestämä retki jäsenille ja ei-jäsenille.

Lähdemme matkaan Turun Tuomiokirkon kyljestä klo 8.30.

Päivän ensimmäinen kohde, Herttoniemen kartano, on Itä-Helsingin vanhimpia kartanoita. Sen puutarha on maan hienoimpia: säännönmukaisen barokkipuutarhan ja englantilaistyylisen puiston muodostama kokonaisuus.
Kartano on toiminut myös elokuvien näyttämönä. Tilukset ovat tarjonneet lavasteet muun muassa Leif Wagerin ja Regina Linnanheimon lemmenleikeille elokuvassa Katariina ja Munkkiniemen kreivi (1943).

Kartano- ja puistokierroksen jälkeen lounastamme ravintola Vanhassa Myllyssä, joka sijaitsee kartanon mailla.

Museokartanon jälkeen meillä on harvinainen tilaisuus tutustua kahteen historiaa huokuvaan mutta elävään kotiympäristöön.

Matkamme jatkuu kohti Pernajassa sijaitsevaa Segersbyn kartanoa, jonka Li-Lo ja Kim Söderholm ovat kunnostaneet kodikseen. Pitkään asumattomana ollutta kartanoa restauroitiin ja kunnostettiin herkällä kädellä kahdeksan vuoden ajan perheen kodiksi.

Päivän viimeisenä kohteena on Strängasin rustholliPorvoossa. Talon isäntäväki Ullastiina Mahlamäki ja Tuomo Wallenius esittelevät meille kotinsa. He ovat kirjoittaneet talon vaiheista ja sen dendrokronologisesta ajoituksesta Tuumassa 1/2019. Saamme kuulla lisää tästä vuosilustoihin perustuvasta menetelmästä isännältä, alan asiantuntijalta. 

Strängasissa nautimme myös iltapäiväkahvit!

Retken hinta: 85 euroa jäsenille ja 95 euroa seuralaisille. Hintaan sisältyvät kuljetukset ja opastukset, lounas sekä iltapäiväkahvit. Retkihinta on sama riippumatta siitä, mistä pisteestä nousee bussiin.

Ilmoittautumiset:sähköpostitse osoitteeseen sihteeri@tuuma.net tai puhelimitse 02 253 5653. Kerro samalla mahdolliset ruokarajoitukset. Kohteiden herkkyyden ja yksityisen luonteen vuoksi matkalle otetaan vain 35 henkilöä.

Retkeläiset voivat liittyä mukaan myös Salosta, Kehä kolmoselta ja Helsingistä. Tarkemmat nousupaikat ilmoitetaan mukaan mahtuneille. Ilmoittautuminen on sitova. Sairaustapauksen sattuessa palautamme puolet matkan hinnasta.

Jaa