Main menu

Raahe: Hannu Rinne puhuu vanhoista sisäpinnoista la 9.2.2019 klo 10–16

Maalaa, tapetoi ja nikkaroi vanhaan tapaan
Käytännöllisiä ohjeita sisäpintojen perinteiseen kunnostamiseen
 

Koska savirappausta käytettiin ja kuinka kuuraan pellavaöljysuovalla? Miten 1700-luvun kauppiaantalon tapetit eroavat 1900-luvun alun maalaistalon tapeteista? Mikä kattomaali sopii 1920-luvulle ja kuinka teen liimamaalia itse? Kuinka varmistan, että pintakäsittely on hengittävä? Näihin ja moniin muihin mielenkiintoisiin kysymyksiin saat vastauksen päivän aikana. 

Kiinteä sisustus talon tyylin mukaan -luennon sisältönä on kiinteä sisustus kodeissa rokokoosta 1970-luvulle. Käyn aikakausi kerrallaan läpi huoneen kiinteän sisustuksen: millä katto maalattiin, seinät verhoiltiin ja lattia käsiteltiin. 
Pintakäsittely – materiaalit ja tekotavat -luennon aikana saat konkreettisen käsityksen siitä, kuinka vanhoja materiaaleja on käytetty. Kuvasarjat näyttävät, millä tavalla esimerkiksi seinä savirapataan, katto pinkopahvitetaan ja laipioon tehdään nelinkertainen listoitus.

Luentojen avulla ymmärrät paremmin omaa rakennustasi ja sen tyylillistä kerroksellisuutta. Osaat kunnostaa kotisi kodikkaaksi käyttämällä vanhoja rakennusajankohdan mukaisia hengittäviä ja luonnonmukaisia materiaaleja. On ihanaa olla kotona!

******

Ei ennakkoilmoittautumista

Maksu:
10 €

Osoite:
Rantakatu 7A, 2. kerros
92100 Raahe 

Tiedustelut:
sari.alajoki@raahe.fi

 

Jaa