- Uutiset
- Lisää uutinen

Perinnemestarin uutispalvelu on tarkoitettu perinnerakentamisen parissa toimiville organisaatioille, yrittäjille ja yrityksille. Palvelu ei ole tuotemarkkinointia varten.Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Uutiset
17.02.2015 Kymenlaakossa uusi rakennusperinneyhdistys
Kymenlaakson rakennusperinneyhdistys Iisakki

Kymenlaaksolaiset vanhojen rakennusten ystävät ovat saaneet oman yhdistyksen: Kymenlaakson rakennusperinneyhdistys Iisakki aloitti toimintansa vuoden 2015 alussa. Yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma on kaikille avoin Iisakin kevätpäivä, joka järjestetään Kouvolassa lauantaina 7. maaliskuuta.


Iisakin tarkoituksena on vaalia ja tehdä tunnetuksi kymenlaaksolaista rakennusperinnettä. Iisakki saattaa yhteen vanhojen rakennusten omistajat ja ystävät, asiantuntijat sekä alalla toimivat käsityöläiset. Jäsenyys ei velvoita omistamaan omaa satavuotista elotupaa, kiinnostus riittää. Yhdistyksen toiminta-alue ei rajoitu tiukasti maakunnan rajoihin vaan elää sopivasti.

Yhdistys tulee järjestämään tapahtumia ja retkiä sekä pyrkii edesauttamaan rakennusosien ja materiaalien kierrätystä tiedotus- ja neuvontatoiminnan avulla.

Iisakki haluaa myös herättää ihmiset näkemään vanhat hienot talot ympärillämme. Kymenlaaksossa on monta taloa, joista soisi pidettävän hyvää huolta. Vanhan talon hoitaminen ei ole välttämättä kallista tai vaikeaa. Kuka tahansa osaa korjata, kunhan on aikaa ja oikeat perustiedot.

Yhdistyksen nimi syntyi mielleyhtymän kautta: jokaisella perinnerakentamisesta innostuneella kun on oma Iisakinkirkkonsa, rakennus, jota vaalitaan ja korjataan suurella rakkaudella perinnerakentamisen oppien mukaan. Sen oikean – neljänkymmentä vuotta rakennetun –Iisakinkirkon komeat graniittipylväät ovat kotoisin Kymenlaaksosta, Pyterlahdelta.

Iisakin ensimmäinen, kaikille avoin, tapahtuma on Kymenlaakson Ammattikorkeakoulun tiloissa järjestettävä Iisakin kevätpäivä. Ohjelmassa on kaksi luentoa: Kati Lahtinen kertoo vanhojen rakennusten lisäeristämisestä ja Hannu Rinne vanhojen rakennusten kunnostamisesta. Näiden lisäksi tilaisuudessa esitellään yhdistyksen tulevaa toimintaa. Aulassa on kahvila ja myyntipöytiä, joilla on alan kirjallisuutta sekä rakennusosia. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta otamme mielellämme vastaan ennakkoilmoittautumisia, jotta kahvia riittää kaikille.

Ajatus yhdistyksestä syntyi viime kesänä Kouvolassa Oravalan Kartanolla järjestetyillä Perinnerakentamispäivillä kesällä 2014. Tapahtuma saattoi koolle joukon rakennusperinteen ystäviä. Tehdyn kyselyn mukaan yhdistysasia kiinnosti siinä määrin, että yhdistyksen toimintaa valmisteltiin syksyllä 2014 muutamassa kokouksessa. Perustamiskirja allekirjoitettiin tammikuussa 2015.


http://www.iisakki.org


Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät