- Uutiset
- Lisää uutinen

Perinnemestarin uutispalvelu on tarkoitettu perinnerakentamisen parissa toimiville organisaatioille, yrittäjille ja yrityksille. Palvelu ei ole tuotemarkkinointia varten.Viimeisin kommentti:
Pilvi Kalhama, 14.03.2018
Höylätyn ponttilaudan maali?
Kiitos tuhannesti ja kiitos uusimmasta hyvästä kirjastasi: luettu on! :)...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Uutiset
24.04.2012 Perinnekylä Kitinojalle
Moni on jo kuullut Vaasan lähellä olevasta Stundarsista, jonne on siirretty vanhoja purku-uhan alla olevia rakennuksia. Nyt myös Kitinojalle Seinäjoen lähelle ollaan rakentamassa vastaavaa aluetta.

Merkittävää Kitinojan perinnekylän suunnitteluhankkeessa on, että sen tekeminen on lähtenyt ruohonjuuritasolta, eikä ylhäältä käsin. Seinäjoen kaupunki on voinut hyödyntää paikallista aloitteellisuutta ja kyläläiset itse, jotka parhaiten tuntevat oman alueensa, ovat etsineet tarkoitukseen soveltuvan alueen ja perustelleet sen. Alueella on valmiiksi vanhaa rakennuskantaa. Tavoitteena on, että perinteistä asumisen tapaa arvostavat voivat rakentaa paikkaan, jossa myös naapuri rakentaa samoin periaattein, eikä vaarana ole että naapuritontille nousee peltihalli tai moderni valkoinen tiilitalo. Perinteisen talon rakentamiseen käytetty työ ja raha säilyttävät arvonsa, kun ympäristö tukee "paikan henkeä" ja miljöö on kokonainen.

http://www.koskenrannalta.blogspot.com/


Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät