- Uutiset
- Lisää uutinen

Perinnemestarin uutispalvelu on tarkoitettu perinnerakentamisen parissa toimiville organisaatioille, yrittäjille ja yrityksille. Palvelu ei ole tuotemarkkinointia varten.


Pönttöuunin muurauskurssi
Turku, 17.11.- 25.11.2017

Iso-Puolalan Joulu to-su
Turku, 16.11.- 17.12.2017

Lisää tapahtumia arkistossa

Viimeisin kommentti:
Aira Ikonen , 18.11.2017
Lämpöpattereita
Myydään käytettyjä vesikiertoisia lämmityspattereita yhteensä 10 kpl 50-luvulta. Patterit ovat nyt Keski-Suomessa. ...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Uutiset
26.02.2010 JOY Jokaisen Oma Ympäristö - Kulttuuriympäristökampanja 2010
KATSO – Katso ympärillesi ja havaitse.
YMMÄRRÄ – Opi lukemaan kulttuuriympäristöäsi.
HOIDA – Suojele ja vaali ympäristöäsi.

JOY Jokaisen Oma Ympäristö - Kulttuuriympäristökampanja 2010 on kansalaisten yhteinen, ruohonjuuritason kampanja kulttuuriympäristön arvostuksen ja hoidon parantamiseksi.

Kampanjan nimi JOY Jokaisen Oma Ympäristö nojaa Suomen perustuslain tekstiin, jonka mukaan vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille. Siksi meillä kaikilla on sekä velvollisuus että oikeus vaikuttaa oman ympäristömme asioihin.

Miksi kampanja?

Kansalaiset, viranomaiset ja päättäjät on saatava näkemään ja ymmärtämään arkisen ympäristömme arvo ja monimuotoisuus.

Valtion voimavarat kulttuuriympäristötyöhön niukkenevat – kansalaisjärjestöjen työn ja asiantuntemuksen merkitys kasvaa, yksityisiä ponnistuksia tarvitaan, varsinkin paikallisesti.

Kunnissa ei ole riittävästi tietoa ympäristöarvoista eikä niiden merkitystä useinkaan tunnusteta. Valtakunnallisesti merkittävien kohteiden seurantaan ja kuntien ohjaukseen ei aluehallinnolla ole riittävästi voimavaroja. Nämä puutteet luovat yhdessä noidankehän, joka johtaa kulttuuriympäristöarvojen vähättelyyn ja sitä tietä niiden vähenemiseen ja tuhoutumiseen.

Vuosisatojen kuluessa syntyneet kulttuuriympäristökohteet voivat tuhoutua tehokkuuden ja taloudellisuuden nimissä. Kansalaisten, päätöksentekijöiden ja viranomaisten havahduttaminen JOY-kampanjalla on oiva keino saada kulttuuriympäristön vaaliminen kaikkien yhteiseksi päämääräksi.

http://www.joy2010.fi


Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät