- Uutiset
- Lisää uutinen

Perinnemestarin uutispalvelu on tarkoitettu perinnerakentamisen parissa toimiville organisaatioille, yrittäjille ja yrityksille. Palvelu ei ole tuotemarkkinointia varten.Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Uutiset
15.12.2009 Wanhassa Wara Parempi -tapahtumalle SAFA-palkinto
Suomen Arkkitehtiliiton arvostettu SAFA-palkinto myönnetään tänä vuonna loviisalaiselle Wanhassa Wara Parempi -tapahtumalle (joka jatkuu ensi elokuussa Loviisan Wanhat talot -tapahtumana) ja sen järjestäjälle Loviisan Kulttuuri- ja ympäristöliikkeelle tärkeästä työstä korjaus- ja perinnerakentamisen tiedon välittäjänä. Palkinto luovutetaan perinteisten SAFAn glögien yhteydessä maanantaina 14.12.2009 klo 16.30.

Viisi kertaa järjestetty tapahtuma nostaa arvoonsa vanhan rakennuskannan säilyttämisen, oikeiden korjaustapojen merkityksen ja perinnerakentamisen mahdollisuudet.  Yleisö pääsee tapahtumassa tutustumaan vanhoihin, perinteisin menetelmin kunnostettuihin loviisalaiskoteihin. Tietoa korjausmenetelmistä välitetään esim. työnäytöksin. Wanhassa Wara Parempi -tapahtuman yksi hienous on, että saman rakennuksen kunnostuksen edistymistä voi käydä seuraamassa vuodesta toiseen.

Palkinnon vastaanottaa Loviisan kulttuuri- ja ympäristöliikkeen puheenjohtaja Tuija-Riitta Lindholm, varapuheenjohtaja Thomas Rosenberg, projektipäällikkö Ann-Britt Felin-Aalto ja lehdistövastaava Maria Schulgin.

 

- Wanhassa Wara Parempi -tapahtuman viehätys on siinä, että omistajat itse omissa kodeissaan ottavat kävijät vastaan ja esittelevät eri  – usein vielä keskeneräisiäkin – työvaiheita. Koska kävijätkään eivät ole korjaamisen ammattilaisia, syntyy hyviä, todellisiin ongelmiin pureutuvia keskusteluja, jossa osapuolet auttavat ja antavat vinkkejä toisilleen niin työtavoista kuin mahdollisista tekijöistäkin, toteaa Tuija-Riitta Lindholm.

 
- Talkoovoimin järjestettävä avoimien ovien tapahtuma on tavoittanut suuren yleisön, mutta se tarjoaa sisältöä myös ammattilaisille. Samalla se esittelee oivallisen ja eheyttävän vaihtoehdon hajautuvalle yhdyskuntarakenteelle - tiiviissä puukaupunkikeskustassa voidaan yhdistää omakotimaisen asumisen ja kaupunkiasumisen hyvät puolet, SAFAn palkintolautakunnan puheenjohtaja Noora Koskivaara perustelee valintaa.

- Kiinnostus lisää tarvetta osaavalle täydennysrakentamiselle. Tähän haasteeseen pystyy arkkitehtikunta vastaamaan.
Vuodesta 1974 lähtien jaettu palkinto on tunnustus yhteisölle, joka on toiminnallaan merkittävällä tavalla edistänyt laadukkaan elinympäristön syntymistä. Palkinnon saajan valitsee Suomen Arkkitehtiliiton, Suomen Kuntaliiton ja ympäristöministeriön edustajista koostuva nelijäseninen lautakunta.

http://www.loviisanwanhattalot.fi/Intro.html


Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät