Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Naulanreiät hirsitalon ulkovuorauksessa
25.04.2018 10:21
Timothy Wilson
Hei!

Olemme korjaamassa vanhan hirsitalon ulkovuorausta. Alkuperäisen lautaverhouksen päälle on naulattu jossain vaiheessa talon historiaa kovalevyä, joka on tarkoitus poistaa. Laudat kovalevyn alla näyttävät olevan pääosin hyvässä kunnossa, mutta kovalevyn kiinnityksen jäljiltä täynnä reikiä, jotka jatkuvat hirteen asti. Mikä neuvoksi? Pitääkö naulanreiät täyttää jollain, ja jos niin, niin millä? Laudoissa on vanha punamulta päällä, ja tarkoitus olisi maalata koko verhous uudestaan keittomaalilla.

Kiitoksia jo etukäteen mahdollisista neuvoista!
03.05.2018 09:15
Hannu Rinne
Hei

Valitettavasti en ole varma mikä olisi hyvä ratkaisu. Reikä sinänsä ei rakennusteknisesti ole haitaksi, mutta tasaiset reikärivit voivat olla ruman näköiset. Pellavaöljymaalilla maalattaessa reiät täytetään pellavaöljykitillä. Suosittelen tekemään kokeen, jossa kittaat pellavaöljykitillä ja maalaat sen päälle. Vanha puu ja pellavaöljykitti todennäköisesti imevät punamultamaalia suunnilleen samalla tavalla, joten väri on samanlainen. Akryylipohjainen nykyaikainen kitti todennäköisesti imee maalia vähemmän ja kitatut reiät jäisivät vaaleammaksi rivistöksi.

Terveisin
Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät