Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Lattian ja katon värit
08.03.2018 21:46
Marja Liisa Holopainen
Korjaamme vanhaa hirsitaloa, jossa on kaikki lattiat ja katot tehty uusiksi eli 6 tuuman lattialankkua ja helmi- sekä STP-paneelia kattoihin. Kaikki on tarkoitus maalata Uulan maaleilla, mutta värit mietityttävät. Talossa on ns. peräkammari, sitten sali ja vielä toinen kammari, joista on suora näkymä toisiinsa. Seiniin tulee tapetit: peräkammariin beigepohjainen kukkatapetti (Isoäidin aikaan), saliin vaalean kelta-valko-beige pienikuvioinen (Romanssi) ja toiseen kammariin tulee punaruskea-kultakuviollinen tapetti (kaikki Pihlgren & Ritolan paperitapetteja). Kysymys 1. Pitäisikö lattioiden ja kattojen värit olla kaikissa 3 huoneessa samat, jotta ei tule liian kirjavaa ?
Kysymys 2. Onko parempi maalata lattiat tummemmiksi kuin katot vai päinvastoin vai onko tästä mitään sääntöä ?
Olin ajatellut kaikkiin kattoihin perusvalkoista, lattioihin jotain aika vaaleaa, lähinnä beigen sävyä, mutta voiko sellaisesta lattiasta tulla likaisen ja samean näköinen ? Olisiko valkoinen lattioissakin parempi ? Huoneet kalustetaan vanhanaikaisilla huonekaluilla, esim. tammea ja muuta ruskeaa on tulossa.
Missä kohtaa voi mennä vikaan, kiitän kovasti hyvistä neuvoista ja vinkeistä ?
14.03.2018 16:55
Hannu Rinne
Hei

Vanhanaikaisen sisustamisen perusperiaate on ollut maalata katto liimamaalilla lähes vitivalkoiseksi. Lattia on puolestaan ollut melko tumma: vuosikymmenten saatossa harmaantunut tai pellavaöljymaalilla melko tummaksi sudittu.

Nykyään on muotia maalata vanhojenkin rakennusten sisustus täysin valkoiseksi, mutta se on kaukana perinneväreistä. Ne ovat olleet melko täyteläisiä ja murrettuja maavärejä: sammalenvihreää, okrankeltaista, poltetun umbran sävyttämää harmaata ja tiilenpunaista. Valoisuutta on saatu valkoisesta katosta, mutta pian sekin on tummunut luonnonvalkoiseksi.

Perinnemestarin tyylikirjassa on kuvia vanhoista sisustuksista. :-)


Terveisin
Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät