Viimeisin kommentti:
Pilvi Kalhama, 14.03.2018
Höylätyn ponttilaudan maali?
Kiitos tuhannesti ja kiitos uusimmasta hyvästä kirjastasi: luettu on! :)...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Lattian ja katon värit
08.03.2018 21:46
Marja Liisa Holopainen
Korjaamme vanhaa hirsitaloa, jossa on kaikki lattiat ja katot tehty uusiksi eli 6 tuuman lattialankkua ja helmi- sekä STP-paneelia kattoihin. Kaikki on tarkoitus maalata Uulan maaleilla, mutta värit mietityttävät. Talossa on ns. peräkammari, sitten sali ja vielä toinen kammari, joista on suora näkymä toisiinsa. Seiniin tulee tapetit: peräkammariin beigepohjainen kukkatapetti (Isoäidin aikaan), saliin vaalean kelta-valko-beige pienikuvioinen (Romanssi) ja toiseen kammariin tulee punaruskea-kultakuviollinen tapetti (kaikki Pihlgren & Ritolan paperitapetteja). Kysymys 1. Pitäisikö lattioiden ja kattojen värit olla kaikissa 3 huoneessa samat, jotta ei tule liian kirjavaa ?
Kysymys 2. Onko parempi maalata lattiat tummemmiksi kuin katot vai päinvastoin vai onko tästä mitään sääntöä ?
Olin ajatellut kaikkiin kattoihin perusvalkoista, lattioihin jotain aika vaaleaa, lähinnä beigen sävyä, mutta voiko sellaisesta lattiasta tulla likaisen ja samean näköinen ? Olisiko valkoinen lattioissakin parempi ? Huoneet kalustetaan vanhanaikaisilla huonekaluilla, esim. tammea ja muuta ruskeaa on tulossa.
Missä kohtaa voi mennä vikaan, kiitän kovasti hyvistä neuvoista ja vinkeistä ?
14.03.2018 16:55
Hannu Rinne
Hei

Vanhanaikaisen sisustamisen perusperiaate on ollut maalata katto liimamaalilla lähes vitivalkoiseksi. Lattia on puolestaan ollut melko tumma: vuosikymmenten saatossa harmaantunut tai pellavaöljymaalilla melko tummaksi sudittu.

Nykyään on muotia maalata vanhojenkin rakennusten sisustus täysin valkoiseksi, mutta se on kaukana perinneväreistä. Ne ovat olleet melko täyteläisiä ja murrettuja maavärejä: sammalenvihreää, okrankeltaista, poltetun umbran sävyttämää harmaata ja tiilenpunaista. Valoisuutta on saatu valkoisesta katosta, mutta pian sekin on tummunut luonnonvalkoiseksi.

Perinnemestarin tyylikirjassa on kuvia vanhoista sisustuksista. :-)


Terveisin
Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät