Viimeisin kommentti:
TTK, 22.07.2018
Yläpohja
Poistatin vanhan rakennuksen vintiltä sahanpurut pois. Sahanpurujen alla oli vanhoja paperisia rehupusseja (tyhjiä).Yllätykseksi kattovasat (puuosa...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Notkahtanut sauna
08.03.2018 00:12
Paula
Mulla olisi saunarakennus joka on notkahtanut ja mietin kannattaako/voiko sitä enää pelastaa. Tilanne on sellainen että rahaa ammatti-ihmisen palkkaamiseen ei ole joten talkoilla tehdään jos tehdään. Kaatuneiden pilareiden päällä on ent. kanakoppi minkä voisi purkaa pois. Sisäpuolelta näkee että saunakamarin katto ja lattia ovat notkolla juuri tuon kanakopin kohdalta. Voiko rakennuksen oikaista ja jos voi niin miten. Tänne ei pääse isoilla koneilla, on mäkeä ja iso oja lähellä.
08.03.2018 00:14
Paula
08.03.2018 00:15
Paula
Kuvien lähettäminen ei näköjään onnistukaan.
08.03.2018 00:22
Paula
Kuvat löytyy nyt täältä https://fi.pinterest.com/ritirati/m%C3%B6kki/
08.03.2018 08:15
Hannu Rinne
Hei

Kaiken voi korjata. Joskus tekemistä on aivan kamalasti ja rahaakin kuluu, mutta ei niin rikkinäistä ole, ettei sitä voisi pelastaa. Joskus pääsisi halvemmalla tekemällä uuden, mutta vanha pihapiiri pysyy yleensä kauniimpana, kun kunnostaa sillä olevat alkuperäiset rakennukset.

Rakennukset pitäisi perustaa routimattomaan maahan asti – siis jopa kahteen metriin. Vanhojen rakennusten, varsinkin juuri tällaisten apurakennusten, kivijalka jatkuu usein vain hieman maan sisään. Sen takia saa varautua siihen, että talo tulee aina liikkumaan hieman.

Pienestä notkahduksesta ei tarvitse olla huolissaan, kunhan liike ei enää jatku. Lattian voi avata ja rakentaa uudestaan suoraan.

Näin matalassa rakennuksessa on tarkistettava sekin, että notkahduksen syynä ei ole laho. Maasta nouseva kosteus voi lahottaa lattian kannattajapalkit.

Kallistuvan betonimöykyn voi oikaista tunkkaamalla sitä sivuttain. Kun seinämä on suorassa, sen juurelle valutetaan tavalla tai toisella betonia, joka lukitsee seinämän uuteen eli alkuperäiseen asentoon. Varovainen täytyy olla, ettei betoniseinämä murru, tunkki lipsahda tai mökki päällä keikahda.

Hanki ammattilainen edes käymään talon äärellä. Vaikka korjaisitte talkoilla, hän voi antaa ohjeet mitä tehdä.

Terveisin
Hannu
10.03.2018 21:45
Paula
Kiitos Hannu vastauksesta, haluaisin tosiaan säilyttää pihapiirin vanhat rakennukset jos se suinkin vaan on mahdollista. Olen tässä touhussa kuitenkin ihan amatööri, enemmän intoa ja halua kuin tietoa ja taitoa joten minkä alan ammattilainen kannattaisi paikalle pyytää ja mistä sellaisia löytää.

Paula
14.03.2018 16:47
Hannu Rinne
Hei

Tämäpä onkin oleellinen ja vaikea kysymys. Kahdesta timpurista toinen sanoo, että nurin vaan, kun toinen innostuu korjaamaan alkuperäiseen kuosiin. Siksi täytyy itse ensin ymmärtää, mitä haluaa ja pitää siitä kiinni, kun "asiantuntija" käy paikalla.

Googlettamalla pitäisi löytää perinnerakentamiseen erikoistunut timpuri tai suunnittelija, joka konsultoi. Katso vasemmalta listasta ammattilaiset ja navetta.comin osaajat-rekisteri.

Missä päin talo on?

Terveisin
Hannu


Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät