Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Sisämaali/tapetti
13.03.2010 20:28
Leena
Hei,

Taas tarvitsisin apuanne. Mitä maalia olette käyttäneet sisäseinissä? Meillä yksi huone tarvitsee maalipinnan, koska paperitapeteista ei löytynyt sopivaa väriä. Seinäpaneelit kaipaavat myös maalia.
Maaliliikkeessä myyjä oli esim. Uula-maaleja vastaan ja käski ottaa tavallista vesiohenteista (väitti sen hengittävän öljymaalia paremmin).

Olisin jälleen kerran kiitollinen hyvistä neuvoistanne!!!!

Leena
16.03.2010 07:19
Kati
Hei Leena,

myyjän ehdottama "tavallinen vesiohenteinen" on todennäköisesti lateksia. Ja sehän on syytä kiertää kaukaa vanhaa kunnostaessa.
Seinäpaneeleihin käy hyvin Uulan pellavaöljymaali. Seinämateriaalia et mainitse, mutta esim. tempera sopii niin puulle kuin pinkopahville. Sateenkaariväreiltä löytyy kaseiinitempera, jota en kylläkään ole itse kokeillut (vielä). Kokemuksesta voin sanoa että Uulan puolihimmeä Into toimii suoraan pinkopahvillakin, himmeä ei (krakeloituu).

17.03.2010 23:22
Leena
Hei,

Tavallisella vesiohenteisella myyjä tarkoitti Tikkurilan Harmonya, missä lukee, että läpäisee hyvin vesihöyryä. Jätin silti kauppaan, koska käsittääkseni maali sisältää kuitenkin mm.muovia. Ostin Uulan himmeää Intoa. Ehkä testaan tuon puolihimmeänkin. seinämateriaaleina on pinkopahvi, puu ja gyproc (jätämme yhden huoneen tässä vaiheessa uudelleen levyttämättä).

Leena
24.03.2010 08:44
Raimo Kantonen
Terve Leena

Käsittääkseni Harmony on arkylaattilateksi. Teit ihan oikein kun jätit sen kaupan hyllylle. On kyllä totta että lateksi on vesihöyryä läpäisevä ainakin laboratoriossa, mutta se on silti muovimaali eikä kuulu vanhaan rakennukseen. Itse olen käyttänyt tuota Sateenkaarivärien Öljytemperaa, joka on vesiohenteinen ja käsittääkseni sopii myös paperipinnoille. Kannattaa kuitenkin varmistaa asia. Uulan into on varmasti samantyyppinen. Sateenkaarella olen maalannut vain puupintoja, joten paperipinnoista ei ole kokemusta mutta ajattelin itse käyttää tuota sisäpinnoissa. Maali on erittäin hyvä ja todella miellyttävä käyttää, miedon tuoksunsa johdosta. Normaali sisäöljymaali tuoksuu hyvin pitkään aika voimakkaasti. Aika monelle täysin tuntematon luonnonmaalimerkki on Auro. www.auro.fi. Olen itse käyttänyt heidän sisämaaleja uudiskohteissa, ovat erittäin hyviä ja täysin luonnonraaka-aineista tehtyjä.Lisäksi Aurolla purkin kyljessä lukee kaikki raaka-aineet. Kuinka monta muuta valmistajaa, joka ilmoittaa kaikki maalien raaka-aineet olette tavanneet?
13.09.2010 21:36
Susa
HEI!!!

Asia ei liity maalaamiseen, mutta tapetointiin kuitenkin, joten en viitsinyt aloittaa uutta ketjua kun kerran asiaa otsikko sivusi.

Kysymykseni on miten pitäisi menetellä, jos itsepäisesti haluaa laittaa hirsiseinään tapetin, joka ei ole hengittävä? Jonkinlainen ilmarako hirren ja puukuitulevyn väliin olisi varmaan tarpeellinen???

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät