Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Hirsitalo 1930 - luvulta, kuinka eriste hirsien välissä uusitaan?
11.12.2017 21:39
Annukka
Hirsien päältä poistettiin lastu ym. levytykset sisätiloista, hirsien välissä on paperia ja sammalta, kysynkin nyt kannattaako ne yrittää ottaa pois vai vain tilkitä uudelleen pellavariveellä vai kuinka menetellään?Mietimme myös lisäeristämistä kun vinkka käy tuulisilla ilmoilla, jotta tulisiko se tehdä sisä- vai ulkopuolelle? Ulkouolella on hirsien päällä lautaverhoilu muttei tuulensuojalevytystä. Toisaalta mietimme vain vaatetuksen lisäämistä niin ei tulisi pilattua vanhaa rakennusta ja poistaisimme myös ulkovuorilaudat. Mitä mieltä olette? Myös lattiat on peitelty lastulevyillä ja muovimatoilla, alla näkyy listoitusten alla lankkulattia mutta kylmyys varmaan lisääntyy myös noiden levyjen ja maton poistolla. Talossa on rossilattia, etusokkeli on 30cm maasta ja takaseinän sokkeli lähes 70 cm korkealla kaksilla tuuletusaukoilla, hyvin tuulettuvat, vetoisat aukot.
13.12.2017 21:28
Väinö Harha
Hei


Vanhaa tilkettä ei kannata poistaa, jollei siihen ole ilmeistä syytä (mikrobikasvustoa tms). Kuten totesitkin, lisää vain pellavarivettä.

Jos lisäeristettä laitetaan ulkoseiniin, niin ulkopuoli on rakennusfysiikaalisesti parempi puoli, max 50mm. Esim 2x tuulensuojalevy suoraan hirrenpäällä toimii.

Lisäeristettä oleellisempaa on ilmatiiveys. siis tilkitseminen, ulkopinnan tuulensuoja sekä sisäpinnan ilmansulku. Perinteinen ilmansulku on ollut pinkopahvi ... ja sitä ennen prameammissa kohteissa savirappaus. Talven pakkaset ja tuiskut näyttävät kuinka paljon rakennus kaipaa tilkitsemistä.

Ennen lattian pintarakenteiden postoa kannattaa tutkia huoneilman radonpitoisuus. Sisäilman laadun kannalta lattian ilmatiiveys on ulkoseiniäkin tärkeämpää. Korvausilmaakin toki tarvitaan, mutta se tuodaan hallitusti räppänästä tai ikkunan raosta.
15.02.2018 22:31
Vesa-Matti Vapaavuori
Terve

Omassa kohteessa suoritimme radon mittauksen ja kun ei löytynyt haittaa. Avasimme vanhan lattian ja eristimme seinien vierustat ekovillalla ja lisäsimme vanhan kuivan puupurun takaisin keskemmälle. Lattian asensimme uudestaan takaisin. Sitä ennen asensimme tervapaperin lattian juoksuihin kiinni. Ilmavuotojen estämiseksi. Toimii hyvin.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät