Viimeisin kommentti:
Anna, 16.01.2018
Lainaa remonttia varten? Muista kilpailuttaa remonttilaina!
Oletko hakemassa lainaa remonttia varten? Tiesitkö, että myös remonttilainan voi kilpailuttaa ja samalla voit säästää jopa tuhansia euroja. ...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Finncommin vanhan betonilaatan päälle?
07.09.2017 11:35
Pirjo Tuominen
Hei! Meillä on 1900 rakennettu hirsitalo. Sitä on laajennettu -20 -luvulla ja paljastui, että laajennusosaan on betonilaatan päälle levitetty kreosoottia. Työmiehet poistavat tätä parhaillaan, mutta millainen uuden lattiarakenteen kuuluisi olla? Alla on siis maanvarainen betonilaatta, jonka päällä ollut kreosoottia, jonka päällä koolaukset ja eristeenä n. 5cm paksuinen styroksi ja sen päällä lautalattia.
Voiko finnfoamia käyttää tähän lämmöneristeeksi uuden lautalattian alle?

Pirjo
11.09.2017 20:21
Hannu Rinne
Hei

Alapohjarakenteet ovat niin mutkikas juttu, että keskustelupalstan avulla ei pysty antamaan hyvää ratkaisua. Etsi vanhoihin rakennuksiin erikoistunut arkkitehti tai insinööri ja etsi sopiva ratkaisu hänen kanssaan.

Alapohjaremonttiin on suhtauduttava erittäin vakavasti, koska salakavalin vesi tulee sitä kautta. Sekään ei riitä, että suunnittelee alapohjan, vaan on kontrolloitava koko talon ympäristön vesitilanne: sadevedet, pintavedet ja salaojat.

Perinnemestarin Kesämökkikirjassa on tietoa alapohjista ja ympäristön kosteuden hallinasta.

Terveisin
Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät