Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Vanhojen ikkunoiden pintakäsittely
08.08.2017 21:36
Maria
Hei,

Olen kunnostamassa vanhoja puuikkunoita, jotka tulevat leikkimökkiin, joka muuttuu ikkunoiden myötä viherhuoneeksi.

Olen poistanut vanhat maalit ja hionut ikkunakehyksiä. Ilmeisesti aikanaan ikkunoista on maalattu vain ulkopuoli ja sisäpuoli näyttää siltä että se on jätetty kokonaan käsittelemättä. Onkohan näin aikanaan ollut tapa säästää maalia?

Karmien ulkopinnan maalaan pellavaöljymaalilla valkoiseksi, mutta miten kannattaa toimia sisäpinnan kanssa, koska ajattelin, että se olisi mukava jättää sisäpuoli vanhan tummuneen puun väriseksi. Ehkä tasoittaa väriä puupetsillä, jos mahdollista. Karmeissa on todennäköisesti hiopmisesta huolimatta paikoitellen jäljellä hometta.

Mikä olisi mielestänne paras vaihtoehto, jotta karmi säilyisi kunnostuksen jälkeen mahdollisimman hyvin: Jätän karmin sisäpinnan kokonaan käsittelemättä?
Sivelen karmiin hienokseltaan pellavaöljyä, jolloin puun väri hieman syvenee?
Vedän karmeihin vernissaa?
Joku muu vaihtoehto?

Kiitokset neuvoista jo etukäteen. Terveisin, Maria


Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät