Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Benilaatta rossin päälle
05.06.2017 15:01
Sami
Hei!

Tämän pitäisi olla asiantuntijoille helppo nakki: Tarkoitus tehdä arkieteiseen rossilattia, jonka pintana laatta. Kuinka se tehdään??

Tarkoitus tehdä selluvillalla täytetty rossi ja pinnaksi betonilaatta (irti seinistä) ja laatta päälle. Lisäksi tuohon betoniin laitetaan lämmityskaapeli.

Mutta minkä materiaalin päälle valan tuon betonilaatan? Kipsilevy, sementtilevy, laudoitus vai mikä?

Taisin jossain vaiheessa lukea itse Kailan kommentin, jossa valettu vanerin päälle. Ohje koski kylläkin kylpyhuonetta, mutta pysäyttääkö tuo vaneri kosteuden siirtymisen?

Kiitokset vastauksista
07.06.2017 15:26
Sami
Jaahas, auka hiljaista on vastauksien suhteen. Voisiko joku kommentoida, onko tuossa suunnitelmassa sinällään joku riskialtis paikka??
15.06.2017 18:55
Väinö Harha
Hei

Varmista, että alusta tuulettuu. Sinne kuitenkin pääse vettä jossakin vaiheessa. Valun alle betonilevy on paras. Havuvanerikin toimii...
19.06.2017 09:15
Hannu Rinne
Hei

Perinnerakentamisen henkeen kuuluu, että rakenne pääsee kuivumaan johonkin suuntaan. Jos alla on tiukkaliimainen levy, välissä betoni ja päällä vaikkapa muovimatto, voi betoniin jäänyt tai sinne myöhemmin päässyt vesi synnyttää mikrobikasvuton.

Ehdottamasi kaltaisia lattioita tehdään paljon, erityisesti kylpyhuoneisiin. On oltava huolellinen, jotta "lattiakakku" ei pääse kastumaan. Muutoin pätee Väinön ohje eli talon alla on oltava kuivaa, jotta maaperästä nouseva kosteus ei siirry lattiaan - ja sen sisällä ensimmäiseen hengittämättömään rakennekerrokseen asti, johon se alkaa kerääntyä ja lopulta tiivistyvä vedeksi.

Eteisessä ei ole pakko tehdä pinnasta täysin tiivistä. Voi vaikka laatoittaa suoraan betonin päälle jolloin saumat jäävät hengittäviksi.

t. Hannu


23.06.2017 10:06
Sami
Hei vielä ja kiitoksia teille vastaajille. Kysyn vielä sen verran, että kannattaako betonin alle laittaa vaikkapa Knauffin aluspaperi sen varmistamiseksi, että betonilaatta pääsee tarvittaessa hieman liikkumaan? Vai liikkuuko se (halkeamatta), jos sen vain jättää hieman irti hirsistä?

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät