Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Vanhoista hirsistä pieni ok-talo
18.04.2017 11:23
Hannu Rinne
Hei!

Minulla on ollut jo pitkään haaveissa, unelmissa saada pieni ok-talo itselleni vanhoista hirsistä. Olisiko ketään kuka osaisi neuvoa siinä millaiset rakennuskustannukset voisivat olla ja miten homma etenee jos olis jo tontti kodille olemassa ja tuo hirsikehikko, talon kooksi tulisi noin 80 neliötä. Mitä kaikkea rakennuskustannuksissa tulee ottaa huomioon? Ymmärrän, että rakennuskustannukset ovat kuin uudella talolla, mutta millaiset? Että sais edes suuntaviivaa siitä, voisiko unelmani koskaan toteutua?

terv. yksineläjä nainen

26.04.2017 10:35
Väinö Harha
Hei

Uuden talon kustannuksia voit arvioida karkeasti esim. sivuston rakentaja.fi/kustannusarvio/ avulla. Omat valinnat vaikuttavat merkittävästi hintaan etenkin varustelutason ja pintamateriaalien osalta.
Ensiksi kannattaa miettiä ja ratkaista kolme toteutukseen oleellisesti vaikuttavaa tekijää:
1. Millainen on lämmitys- ja ilmanvaihtoratkaisu (uunit / keskuslämmitys, lämmönlähteet jne.)
2. Miten märkätilat sijoitetaan (hirsirungon sisälle / erillinen uloke / perinteinen pihasauna)
3. Miten uudisrakennuksen energiatehokkuusvaatimukset ratkaistaan. Oma suositukseni on välttää hirsiseinien ylieristämistä ja kompensoida ulkoseinien ”heikkous” hyvillä ikkunoilla, ylä- ja alapohjan lisäeristämisellä sekä tarvittaessa omalla energian pientuotannolla (esim. aurinkosähkö). Myös ilmanvaihtojärjestelmä ja mahdollinen lämmöntalteenotto liittyy tähän asiaan.

Parhaiten pääset liikkeelle ottamalla yhteyttä paikkakunnallasi toimivaan hirsirakentamisen tuntevaan suunnittelijaan sekä rakennusvalvontaan. Rakennusvalvonnasta saat tietoja kaavamääräyksistä ja miten lupaprosessi etenee sekä miten paikkakunnallasi tulkitaan rakennusmääräyksiä.

Onnea projektiin

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät