Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Kalkkilaastin käyttö
13.04.2017 22:18
Paavali Kukkonen
Kysytään taas viisaammilta: mihin kaikkeen kalkkilaasti soveltuu? Olen pohtinut kellarin rappaamista kalkkilaastilla ja pinnan edelleen maalaamista kalkkimaalilla. Perustus on rosoista betonivalua, joten voiko kalkkilaastilla rapata sen päälle vai tarvitseeko väliin jonkin muun tasoitteen, jotta pysyisi paremmin?

Toiseksi olisi tarkoitus tehdä muutamaan kohtaan riventeeraus tiilillä betonimuuria vasten. Mitä tässä kannattaisi käyttää muurauslaastina? Tarkoitus on mahdollisesti myöhemmin edelleen rapata seinä kalkkilaastilla.
18.04.2017 10:56
Hannu Rinne
Hei

Kalkkilaastista sanotaan, että se ei pysy hyvin sementtipinnan päällä, mutta se koskee lähinnä ulkotiloja. Rintamamiestalojen kellarit ja niiden reveteeraus on perinteisesti maalattu kalkkimaalilla. Usein ei ole edes tasoitettu rappauksella, vaan betonivalun jälkeinen rouhea pinta on saanut jäädä näkyville.

Käytä miilupoltettua hautakalkkia, joka myydään tahnana. Hommaahan sen käyttämisessä on, mutta lopputulos on hieno. Rintamamiestalokirjassa on tarkemmat ohjeet kalkkimaalauksesta.

Terveisin
Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät