Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Mikä kaakeliuuni Perinnemestari-ohjelmassa Kailan osiossa??!
11.02.2017 20:08
Harri Palsila
Hei,
Kysyisin, että missä tuo jokaisessa Perinnemestari-ohjelmassa Panu Kailan osuudessa (yleensä n. 24min:45s kohdasta alkaen) Kailan taustalla sijaitseva upea kaakeliuuni sijaitsee eli missä jaksot on kuvattu? Vielä parempi jos joku osaisi kertoa kaakeliuunin valmistajan tai muuta taustatietoa uunista tai mistä kysyä lisää. Ehdin nimittäin katsella 5 jaksoa / 2.5h ohjelmia kahden päivän aikana ennenkuin kiinnitin tarkemmin huomiota uunin yksityiskohtiin Kailan takana. JOTAKIN NIIN TUTTUA!? Ei muuta kuin läppäritietokone syliin ja alakerran förmaakiin vertailemaan. Meillähän on aivan sama uuni! Tunnistamista vaikeutti se, että oma kaakeliuuni on kalkkimaalattu vuosikymmenten kuluessa eri omistajien toimesta ja nytkin se on yksivärinen valkoinen. Monet hienot kaiverrokset ummessa tai eivät näy niin elävästi kuin ohjelmassanne. Rakennuksemme on v.1892 valmistunut ns. pitsihuvila Turun Ruissalossa. Rakennus on siis aina ollut vapaa-ajan käytössä. Nyt oma remonttimme on keskittynyt hieman suurempiin aiheisiin kuin tulisijojen pinnan kunnostukseen - "sitten joskus". Uuni ja talon suuri avotakka ovat museoviraston suojelemia, mutta kukaan ei ole tiennyt, mistä koristeellinen uuni on peräisin. Arkkitehdit olivat ruotsalaisia, joten sieltä todennäköisesti. Olisi hienoa tietää lisää!
10.01.2018 15:10
Erkki Bonny
Jos on tarvetta perinteiselle siis aidolle vanhanajan kaakeliuunille niin tervetuloa tutustumaan nettisivuihimme:

http://kaakeliuunitehdas.fi/asiaa-kakluu
nista/


Voimme varmasti olla avuksi!

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät