Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

1800 luvun hirsitalon puukuitulevyn asennus/paperointi
18.01.2017 08:03
Tapio R
Hei,

Olemme aloittanut 1800 luvun hirsitalon kunnostuksen, rakennus on alkuperäisessä asussaan rungolta, lisäeristys oli ensin suunnitelmissa koolaus+selluvilla,puukuitulevy.

Nyt olemme tullut siihen tulokseen että laitamme 2 puukuitulevyä yht noin 30mm. alapohjan kohdalle ajattelin 50mm kysymys kuuluukin:

Laitammeko levyn kivijalasta yläpohjaan asti? miten laitamme rakennuspaperin tuulen suojaksi listojen taakse? kattoon ja lattiaan? vai tarviiko enää muutakun eristeet laitetaan vain niin sanotusti pussiin ettei ilmavirta pääse tuulettamaan eristeitä?

Lattiaan ja yläpohjaan tulee selluvilla ja lattialankkujen alle ilmeisesti peilauslevyt ja lattialämmitysputket. Alkuperäiset lattialankut asennetaan takaisin.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät