Viimeisin kommentti:
Hannu Rinne, 20.06.2018
Mitä sisäkaton ja selluvillan väliin yläpohjaan?
Hei Olet oikella asialla, kun revit muovin pois! Kaikkien rakenneosien on oltava hengittäviä. Niin kauan kun veto pysäytettiin sanomalehtipape...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Taas kylpyhuoneesta
12.01.2017 12:54
Sami
Vanhan hirsitalon sisälle on tarkoitus saada kylpyhuone ja aiheesta on vaikea saada ohjeita. Ja ne suunnittelijathan tekee mitä vain, mutta silti asia mietityttää ja haluaisin kuulla muiden ratkaisuista/ehdotuksista.

Mietin ratkaisuksi rossipohjaa, jossa alhaaltapäin ensin ilmaväli, kannatinniskat joiden päälle/väliin finnfoamin valmis rossipohja -eristelevy. Levyn päälle laatta betonista (lattialämmitys), kosteuseristys ja sitten laatoitus. Ulkoseiniin sitten hirren jälkeen pieni ilmaväli, jonka jälkeen uusi seinä "huone huoneen sisälle" -periaatteella ja kattoon paneelin päälle myöskin höyrynsulku.

Mitä mietteitä tästä? Jos tekisi huone huoneen sisälle periaatteella niin finnfoamin ei tarvitsisi olla ollenkaan kiinni hirressä. Finnfoam toki estää kosteuden nousun maasta ylöspäin, mutta kosteussulku sen katkaisee joka tapauksessa. Mielestäni mahdollinen nouseva kosteus on paremmassa paikassa finnfoamin pinnassa kuin kosteussulun alapuolisissa rakenteissa. Niskat voisi tehdä tarvittaessa painekyllästetystä tai jopa metallista niin ei pitäisi tuolla aiheuttaa ongelmia.

Kommentoikaa/kertokaa omista ratkaisuistanne.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät