Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Vettä vanhan talon välipohjaan
02.01.2017 14:18
Petteri Poijärvi
Vanhempieni vuonna -23 rakennettuun taloon välipohjaan valui pari ämpärillistä vettä. Onko huolenaihetta, kun kyseessä lautalattia, välipohjassa eristeenä olkia ja alapuolella lämpimässä tilassa raakalaudoitus. Eli homehtuuko oljet vai tuulettuuko kosteus omia aikojaan pois.
08.01.2017 18:55
Hannu Rinne
Hei

Kiikun kaakun.
Usein sanotaan, että vaikka tiskikone vuotaisi vanhan talon sahanpuruihin, niin kyllä se kuivuu itsestään.
Seurasin viime kesänä vanhan aitan lattialankkujen kuivumista: vain hirsiseinä, sen kupeessa kakkosneloset, joiden päällä oli leveät lattialankut. Se kohta, jossa lankut makasivat kakkosnelosten päällä pysyi märkänä niin kauan, että väli meni aivan vihreäksi homeesta. Vanha tiukkasyinen lauta imi ja haihdutti vettä niin hitaasti, että home ehti käydä kiinni.
Rakenne, jossa on hengittävää eristettä saattaa toimia paremmin eli vesi leviää laajemmalle alueelle, josta se haihtuu.
Mutta vastuullisena ohjeena täytyy suositella, että jostain saisit kosteusmittarin lattian sisään. Jos vielä parin viikon jälkeen on kosteutta, niin avata täytyisi.

Terveisin
Hannu


Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät