Viimeisin kommentti:
Pilvi Kalhama, 14.03.2018
Höylätyn ponttilaudan maali?
Kiitos tuhannesti ja kiitos uusimmasta hyvästä kirjastasi: luettu on! :)...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Vanhan hirsitalon yläpohjan eristäminen
14.09.2016 20:05
Ilkka
Hirsitalovanhuksen yläpohjan eristeet tulivat tiensä päähän. Eristeet oli laitettu kahdella eri tavalla: toinen puoli talosta ne oli laitettu suoraan sisällä näkyvän lomalaudoituksen päälle ja kun ne laudat oli vain ladottu, eikä siellä ollut mitään paperia, niin roskat tippuivat sieltä sisätiloihin. Tässä osassa eristeenä oli alla sammal ja päällä puru.
Toinen puoli talosta oli tehty siten, että rakenne oli sisältäpäin: paneeli, koolausrima, laudoitus (naulattu), tyhjä tila 10cm, toinen laudoitus (ladottu)ja sitten eristeenä kaikkea mahdollista kuten sammal, savi, hiekka, vanhat vaatteet, päreitä jne.
Olen poistanut kaikki eristeet ja nyt pitäisi ratkaista kuinka teen eristyksen. Laitanko toisella puolella lomalaudoituksen päälle ensin jonkun paperin ja sitten ekovilla päälle? entäs toinen puoli, säilytänkö siellä sen "kotelorakenteen", vai poistanko sen ylemmän lautakerroksen, jolloin rakenteesta tulee periaatteessa sama kuin toisellakin puolella? Kiitos jo etukäteen vastauksista.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät