Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Hirsitalon makuuhuoneremontti
01.09.2016 15:33
Visa Lindroos
Hei.

Aloitin v. 1943 rakennetun hirsitalon makuuhuoneen sisäremontin. Suurinpiirtein olen miettinyt miten etenen, mutta haluaisin vinkkejä ja varmistuksen mitä olen tekemässä. Huone remontoitu aiemmin kyseenalaisin materiaalein (muovia ja styroxia), mutta vaurioita ei onneksi ole tullut, koska styrox levyt laitettu väljästi ja ilma on päässyt menemään väleistä. Nyt olisi tarkoitus avata lattiat, seinät ja katto. Lattiassa nyt muovimatto-lastulevy-muovi ja lasivilla. Lattiaan ajattelin laittaa ekovillan ja Paavo perinne ilmansulkupaperin ja siihen päälle lautalattian. Välikatossa on styroxlevy-halltexlevy-pinkopahvi-umpilaudoitus-puru jne. Välikatosta poistin ainoastaan styrox-levyt ja ajattelin jättää vanhan halltexin sinne ja naulata siihen suoraan uudet halltex perinnelaatta huokolevyt ja maalata ne Uulan maalilla. Seinät olen repinyt auki hirsipintaa myöten. Ulkopuolelle on aiemmin edellinen omistaja vaihtanut ulkolaudoituksen jonka yhteydessä laitettu suoraan hirren päälle huokolevyt 2x12mm ja saumat limittäin. Todennäköisesti ulkopuolella on ollut hirren päällä bitumipaperi joka jätetty huokolevyjen alle. Nyt tarkoitus sisäpuolella tilkitä hirsien välejä ja halkeamia pellavariveellä ja nauhalla. Siihen päälle huokolevy. Kannattaako laittaa kahta kerrosta huokolevyä vai riittääkö 1x12mm? Entä tuulensuojapaperi? Onko välttämätöntä laittaa koko seinään paperi vai riittääkö kun tiivistää paperilla nurkat ja ikkunan pielet? Entä katossa, riittääkö vanhan halltex-levyn alla oleva pinkopahvi tuulensuojana vai laitanko vielä paperin ennen uutta halltex-levyä? Seinissä nurkissa ja ikkunan pielissä ajattelin myös käyttää sanomalehteä ilmansulkuna, onko hyvä idea? Ja jos on, niin kuinka paksulti kannattaa laittaa, riittääkö esim. 3-4 sivua paksuutta pitämään tuulen loitolla?

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät