Viimeisin kommentti:
Eero Kauranen, 12.06.2018
Pinkopahvi
Onnistuin lopulta tekemään kommentistani uuden keskustelun aloituksen klikkaamalla kohdan "Tietojen ylläpito" linkkiä "Aloita uusi keskustelu". On...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Lisäeristääkö vaiko ei?
22.04.2016 12:45
kim sundström
Terveppä terve.

Löyty tämmönen hyvä sivusto jossa näyttää tietoa löytyvän.

Itse ostin 1920 rakennetun puutalon purueristeellä ja kalkkirappaus ulko pinnalla.

Nyt koitan saada taloa nyky aikakauteen säilyttäen vanhaa Mutta pakko olisi kumminkin nykymukavuuksia saada.

Yhdeksi isoimmaksi huoleksi on tullut lisäeristäminen:(

Yläkerrassa kylmään vinttiin tein uretaani levyllä.. tiedän että se ei ole suosiossa, mutta ympärille jäi vinttiä ja ei muita materiaaleja juuri kiinni eristeessä jolloin pääsee seuraamaan mitä ajan kanssa tapahtuu vai tapahtuuko mitään. eli ympärillä vielä vintti tilaa jossa ilma kiertää..

Isommaksi ongelmaksi muodostunut alakerran seinien lisäeristys.
ja kyllä olen lukenut että seinistä menisi lämpöhukkaan vain 10-20prosenttia mutta jotenkin tuntuu että tarvitsisi lisäeristää että suoransähkölämmityksen kulut ei aja vararikkoon.

Katon kauttattahan menee suurin hukka ja vintillä tosiaan on uretaania ja puru eristystä.

Mutta vanhoihin seiniin en halua painaa kiinni uretaani eristys levyjä ja tehdä höyrysulkuja ja estää hengitystä, vaan joku muu ratkasu pitäisi olla.

Mutta mitä enempi luen niin sitä enempi tulen siihen tulokseen että ei kannata tai ei saisi laittaa mitään:(
Onko kohtalo maksaa 10-20% isompia lämmitys kuluja? "kärjistetty"

Seinissä tälä hetkellä vain 10 purua ja ei muuta.
ikkunat jää vanhoiksi kaksi lasisiksi jotka kunostetaan, eli lämpö hukkaa niissäkin paljon.

5cm eristystä lisä rungolla olisin halunnut(koska 10cm nähdään jo isompana riskinä) jolloin olisin tarvittaessa voinut seinänkin suoristaa.

Mutta heti ollaan ongelmissa, koska 5cm ekovillaakin voi muuttaa seinien käyttäytymistä? Päälle ilman sulku paperi ja siihen sitten joka ei niin tykätty kipsilevy tai sitten joku muu levy minkä päälle voi tapetoida?

Kysymys kuuluu näettekö tämän 5cm ekovillan tai vastaavan lisäyksen myös riskinä? onko todella niin että jos haluaa olla varma että talo yhtä kauvan kiikkuu pystyssä kun on tähänkin asti niin ei saisi mitään tehdä muuta kuin korjailla vedot pois ja maksella hirveitä sähkölaskuja?

Onko näin mustavalkoista?:/

Ja onko mitään tietoa jos 5cm ekovilla/vastaava toimisi ilman ongelmia, niin kuinka paljon tämä oikeasti säästää lämmitys kuluissa jos ikkunat ovat vanhat kumminkin.

lattia rakenne rossi suurimmaksi osaksi, lattiat olen jo avannut ja jättänyt vanhat turve ja purueristykset, lähinnä tarkistin että yllätyksiä ei ollut ja täytin painaumat ja laitan puuttuvan ilman sulku paperin lankkujen alle ja nostan seinälle jonkun matkaa, toivon että lattioista veto vähenee(tässä ei kai riskiä kunhan ei muovia paperissa?), myöskin ikkunan aluset avaan ja korjaan painaumat.

Mutta teenkö seinille jotain ja mitä jos haluaa mielenrauhan?

K
04.05.2016 19:16
Paavali Kukkonen
02.06.2016 10:55
Hannu Rinne
Hei

Tosiaan, max 5 cm on suositeltu lisäeristämisen määrä ulkoseiniin. Mutta kun laittaa villaa, niin täytyy koolata ja sen päälle jokin kantava levy eli lähes aina kipsilevy. Se hengittää, mutta tunnelma on aika kova. Itse laittaisin koolaus + lauta + puukuitulevy. Mutta helpommalla pääsee, jos laittaa kaksi kerrosta puukuitulevyä suoraan hirren päälle. Ei aivan yhtä hyvä eristysteho, mutta helppo työ ja pitkällä naulalla saa kaapin kiinni hirsirunkoon. Eikä huoneesta tule turhan liian suora. Tärkeintä on nurkkien paperointi, jotta veto pysähtyy varmasti.

Terveisin
Hannu
02.11.2016 23:44
Jari Hartikainen
No hei
Kummasta te puhutte, mä kirjoitan vain sisäpuoliseta eristyksestä, jota vastaan todella olen.

Mieti rakennusfysiikkaa?
Sisällä +20, ulukona -20. Nykysen ulukosenän lämpötila ehkä +0? ja se on tähänasti kestäny sen. Vejät ihan mitä tahansa sisäpuolelle? Mun mielestä 5cm sisälle vetää tuon +0:n saman verran hirren sisään, sillon se on entinen talo.
Hannun kanssa monessakin asiassa samaa mieltä, mutta yks kerros puukuitulevyä, suoraan hirren päälle,niin vedon tunne loppuu.
Seinän e-arvo ei juurikaan muutu, mutta säästöä saat, koska voit alentaa huonelämpötilaa jos ei vedä!
Yks aste alaspäin tuntuu lompsassa 5-20%

Tää on vaan mielipide, ei välttämättä totuus?

Jari


Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät