Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Seinämateriaalien valinnasta jälleen
05.04.2016 21:58
Janne Rantanen
Terve! Tätä aihetta on kaluttu jo joka kantilta, mutta seuraavaan mieltäni askarruttavaan kysymykseen en ole löytänyt vastausta. Eli asumme 1800-luvulla rakennetussa hirsirunkoisessa talossa, joka on ollut koko ajan ympärivuotisessa asuinkäytössä. Taloa siis on yli sadan vuoden aikana remontoitu milloin mitenkin. Jossain vaiheessa ulkoverhouksen uusimisen yhteydessä on tehty lisälämmöneristys mineraalivillalla, joka ei tietenkään ole hyvä juttu, mutta villa on kuivaa ja verhous kunnossa, joten tuon uusiminen ei ole nyt ajankohtaista. Sisällä sen sijaan uusitaan pintoja pikkuhiljaa talon henkeen sopiviksi ja tietysti tavoitteena on hirsirungon kanssa toimivat ratkaisut. Ajatuksena olisi levyttää sisäseinät kuitulevyllä ja huoneesta riippuen päälle selluloosaliisterillä paperitapetit tai pinkopahvit öljymaalattuna - mutta: mitenköhän käy rakenteeseen periaatteessa sopimattomalle ulkoseinän villalle, jos sisäseinät siirtävät tulevaisuudessa kosteutta eri malliin kuin nyt paikallaan olevat gyprocit muovitapetein ja lateksimaalein? Voiko ratkaisu aiheuttaakin enemmän haittaa kuin hyötyä? Tähänhän ei tietysti ole olemassa varmaa vastausta, mutta kaikki spekulaatio kiinnostaa.

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät