Viimeisin kommentti:
Matti Lappalainen, 21.06.2018
Vintille levylattia
Vintin lattia pitäisi levyttää. Ostin jo 15mm havuvanerit tarkoitusta varten, mutta sitten alkoi mietityttää, onko sen ns. hengittävyys huonompi...

Näytä kaikki keskustelut
Näytä uusimmat kommentit

 

 

Keskustelualue

Vanhojen lankkujen arvoitus
30.03.2016 12:55
SM
Olemme asentamassa vanhoja lankkuja lattiaan. Lankut ovat tummanruskeita ja pinnassa oleva maali/lakka ei lähde millään konstilla. Ollaan kokeiltu kuumailmapuhaltimella, ei onnistu. Skrapaamalla ei lähde mitään. Nauhahiomakoneen tukkii. Aine on kuin imeytynyt puun sisään. Voisikohan pinnassa olla pellavaöljylakka?
Nyt mietityttääkin, että voiko kevyen hionnan jälkeen pinnan maalata pellavaöljymaalilla? Haluaisimme kuitenkin jättää vanhojen lankkujen kolot ym. näkyviin, joten hiominen isolla lattiakoneella ei tule kyseeseen.
05.04.2016 09:05
Hannu Rinne
Hei

Pitäisi varmaankin tehdä laboratoriokokeet ennen kuin joku uskaltaa sanoa varman vastauksen. Jokin vanha värikerros voi reagoida uuden kerroksen kanssa - mutta tuskin. Maalaamisen yleissääntö on, että voi maalata, kunhan alusta on kunnolla kiinni. Olen kuullut sanonnan, että fiksu timpuri on laiska. Ja sanotaan niinkin, että hullu turhaa työtä tekee. Tarkoitan siis, että niin kauan kuin mahdollista, voidaan maalata vanhan maalin päälle ilman työlästä skrabaamista. Niin on ennenkin tehty. Vasta sitten kun lohkeilleet kohdat ovat häiritsevän suuria tai profiililistoissa ei enää näy hienostuneet höyläykset, on syytä kaapia kaikki vanha maali pois.

Lattialaudat voi hioa käsihiomakoneella yksitellen ennen kiinnittämistä lattiaan. Silloin koko pinta ei tule peilisileäksi. Sen verran höylä myötää laudan pintaa.

Terveisin
Hannu

Kirjaudu sisään, jos haluat osallistua keskusteluun. Sama kirjautuminen avaa pääsyyn kaikkin Perinnemestarin kirjautumista edellyttäviin palveluihin. Kirjautuminen sivun ylälaidassa.
Pääsivulle Sivun alkuun Tulosta Ehdot Tekijät